Ajoneuvot | 27.1.2020

Triumph Tiger 1200 Desert ja Alpine – erikoismallit asfaltti- ja soraseikkailijalle

Desert Edition ja Alpine Edition tarjoavat enemmän tyyliä ja enemmän vastinetta hankintahinnalle.

Jaa artikkeli

Erikoismaalaus, titaaninen Arrow-vaimennin ja kahteen suuntaan toimiva quickshifter-vaihdeavustin. Uuden moottoripyörän ostaja köyhtyy tällaiset tehdaslisävarusteet listalta rastittaessaan helposti pari tuhatta euroa. Triumph haluaa vauhdittaa Tiger 1200 -mallien myyntiä tarjoamalla mainitut varusteet lähes nimelliseen 350 euron lisähintaan.

Inspiraatio aavikkoseikkailuista ja alppimaisemista

Pinnavanteiseen Tiger 1200 XCX -malliin perustuva Desert Edition on saanut pintaansa Sandstorm-värityksen, mikä sopiikin hyvin aavikkoseikkailujen inspiroiman erikoismallin teemaan. Enemmän asfalttikäyttöön suunnatun Alpine Editionin lähtökohtana taas on valuvanteinen Tiger 1200 XRX. Sen maalausteema Snowdonia White kunnioittaa lumihuippuisia alppimaisemia.

Urheilullisuutta molempiin malleihin tuovat kytkimettömän vaihtamisen sekä isommalle että pienemmälle vaihteelle mahdollistava Triumph Shift Assist -vaihdeavustin. Arrowin titaaninen – ja tietysti tieliikennekäyttöön hyväksytty – vaimennin puolestaan muokkaa kolmisylinterisen moottorin äänimaailmaa urheilullisemmaksi ja samalla nipistää vähän painoa verrattuna alkuperäisvaimentimeen.

Korkea varustetaso jo vakiona

Tiger 1200:n XRX- ja XCX-mallit ovat jo valmiiksi hyvin varusteltuja. Molempien vakiovarustukseen kuuluvat mm. semiaktiivinen jousitus, sähkösäätöinen tuulilasi, isokokoinen väri-TFT-mittaristo, avaimeton käyttöjärjestelmä sekä vakionopeussäädin. XRX:ssä kuljettaja voi valita neljästä eri ajoasetuksesta: Sport, Road, Rain ja OffRoad. XCX-mallissa on lisäksi viides ajoasetus, OffRoad Pro.

Molemmissa malleissa sekä ABS-jarrut että luistonesto huomioivat pyörän sivuttaiskallistuksen, lämpökahvat ja säädettävä istuinkorkeus parantavat ajomukavuutta ja tyyliä tuovat taustavalaistut ohjaustangon katkaisimet. Moottorina on 1215-kuutioinen rivikolmonen.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Triumph Tiger 1200 -erikoismallit – lisää tyyliä ja vastinetta rahalle

Moottori: kolmisylinterinen rivimoottori, 1215 cc
Teho: 105 kW (141 hv) / 9350 r/min
Vääntö: 122 Nm / 7600 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, kardaaniveto
Istuinkorkeus: 835-855 mm
Tankin tilavuus: 20 litraa
Kuivapaino: Alpine Edition 242 kg, Desert Edition 246 kg

Hinnat:
Alpine Edition 23 800 € (Tiger 1200 XRX 23 450 €)
Desert Edition 24 800 € (Tiger 1200 XCX 24 490 €)

Jaa artikkeli

Keskustelu