Ajoneuvot 18.11.2015

Tulossa: Seat Ibiza Cupra – Karkkia 24 189 eurolla

Cupra on valmistajansa mukaan täysverinen arkisportti, joka yhdistää emotionaalisen suunnittelun, erinomaisen suorituskyvyn ja edistyksellisen teknologian.

Uusi Ibiza Cupra on valmistajansa mukaan täysverinen Seat, joka yhdistää emotionaalisen suunnittelun, erinomaisen suorituskyvyn ja edistyksellisen teknologian yhdeksi luokkansa dynaamisimmista autoista. Lupaus on lavea, mutta ennakkotietojen perusteella kysessä on kelpo auto. Tarkempaa tutustumista on vielä maltettava odottaa tovi.

Sporttia arkeen

Cupran luvataan olevan urheiluauto päivittäiseen käyttöön. 1,8-litrainen nelisylinterinen TSI-moottori on suorituskyvyltään vakuuttava: se kiihtyy 0-100 km/h vain 6,7 sekunnissa huippunopeuden ollessa 235 km/h. Auton täysin uusi sisätilakonsepti on laadukas, yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Ohjaamon ja mittariston vaakasuorat linjat antavat tilavaikutelmaa, ja istuimetkin ovat urheilulliset. Ibiza Cupra tuo tarjolle SEAT Full Link-, SEAT DriveApp- ja SEAT ConnectApp-palvelut.

Ensimmäisen sukupolven SEAT Ibiza Cupra saapui markkinoille vuonna 1996. Menestystarinan tuorein perillinen tarjoaa runsaat eväät ajonautintoon: tehoa 141 kW (192 hv), XDS elektroninen tasauspyörästön lukko, tehokkaat jarrut, Cupra-ajoprofiilin valintamahdollisuus säädettävällä iskunvaimennuksella ja uudet infotainment-järjestelmät.

Edeltäjäänsä tehokkaampi

Edeltäjämalliin verrattuna tehoa on nyt 12 hevosvoimaa enemmän ja vääntömomentti uutuudessa on peräti 320 Nm, joka on käytettävissä kierroslukualueella 1 450 – 4 200 r/min. Ibiza Cupra toimitetaan valmistajan mukaan 17″ kevytmetallivanteilla. Valoa pohjolan pimeään tarjoavat kaksoisksenon-ajovalot, led-päiväajovalot ja led-takavalot.

Lisäksi uusi sovellus puhelimeen

SEAT on julkaissut uuden SEAT Drive App -sovelluksen älypuhelimeen ladattavaksi. SEAT Drive App on kehitetty SEAT Full Link- ja MirrorLink-sovellusten käyttäjille. Nämä sovellukset välittävät tiettyjä älypuhelimen applikaatioita radion tai navigointijärjestelmän näyttöruutuun ja tekevät puhelinsovellusten käytön helpoksi – ja ennen kaikkea turvallisemmaksi – myös ajon aikana. Sovelluksia, kuten ”missä autoni” -toimintoa, voidaan käyttää auton ulkopuolella.

MirrorLink on yhteensopiva toistaiseksi vain Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimien kanssa. Samsung-mobiililaitteen kanssa käytettäväksi SEAT tarjoaa uuden SEAT ConnectAppin, jonka avulla voidaan käyttää MirrorLink-palveluja.

Seat Ibiza Cupra on tarjolla kolmiovisena Ibiza SC -versiona hintaan 24 188,94 euroa. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen maahantuojan mukaan vuoden vaihteessa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat