Sportscar Breakfast Club

Ajoneuvot Tapahtumat 6.6.2020

Urheiluautoja ja -henkeä: Sportscar Breakfast Club avasi kauden värikkäästi sateesta huolimatta

Autoharrastaminenkin alkaa vähitellen muuttua sosiaalisemmaksi, kun kesän ensimmäiset autotapahtumat käynnistyvät. Vierailimme vuosikymmenen ensimmäisessä Sportscar Breakfast Clubissa.

Vuoden ensimmäinen Sportscar Breakfast Club järjestettiin Tuusulan Gustavelundissa tänään lauantaina (kesäkuun 6.) Vaikka sääennuste toteutuikin ikävän tarkasti, saapui urheiluautoaamupalalle ilahduttava määrä värikästä kalustoa.

Alkukauden eristys epäilemättä näkyi halussa kokoontua – toki vierailta toivottiin turvavälejä myös autojen ulkopuolella.

Kesän vakiotapahtuma

Sportscar Breakfast Club

Sportscar Breakfast Clubista on muodostunut yli kymmenen vuoden aikana yksi urheiluautoharrastajan tai -fanin kesän peruspilareista. Lauantaiaamuisin järjestettävän rennon ja kaikille avoimen tapahtuman perusidea on syödä aamupalaa urheiluautojen äärellä. Paikalle pääsee toki ilman urheiluautojakin, mutta silloin kulkupeli on jätettävä viereiselle pysäköintialueelle.

Sportscar Breakfast Club

Henkilöautojen parkista kävelee nopeasti urheiluautoille varatulle alueelle, joka näky horisontissa.

Sportscar Breakfast Club

Sportscar Breakfast Clubin ainoa vaatimus on urheiluauto: teemasta voi toki väitellä loputtomasti, mutta tapahtumassa noudatetaan järjestävän Sportscar Club of Helsingin näkemystä. Tehoilla tai arvolla ei ole väliä.

Värikäs valikoima

Vuosikymmenen ensimmäisen Sportscar Breakfast Clubin autotarjonnassa eniten huomiota kiinnitti runsaslukuinen Lotusten määrä.

Sportscar Breakfast Club

Sportscar Breakfast Club

Vaaleansinisen Excelin ja punaisen Elanin lisäksi paikalta löytyi tuorempia Lotus-malleja Evoran ja lukuisten Elisejen muodossa.

Sportscar Breakfast Club

Sportscar Breakfast Club

Italialaisedustuksesta käytiin tasapäinen kilpailu Ferrarin ja Lamborghinin välillä. Maranellon väriä edustivat muun muassa F355 GTS, F430 ja 599 GTB. Ikikauniin 458 Italian lisäksi paikalle saapui harvinaisempi 488 Pista.

Lamborghinin puolelta paikalla nähtiin Gallardo, pari Huracánia ja upea Murciélago LP 640.

Sportscar Breakfast Club

Toki paikalla oli urheiluautotapahtumien vakiokalustoa: Mazda MX-5, pitkä joukko eri Porsche 911 -versiota, BMW:n Z3- ja Z4-mallistoa. Eikä sovi unohtaa aina yhtä näyttävää Dodge Viperiä.

Sportscar Breakfast Club

Seuraavan kerran Sportscar Breakfast Club järjestetään Gustavelundissa kesäkuun 27. päivä. Tarkempi aikataulu ja tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa tapahtuman Facebook-sivulta.  Tapahtuman järjestää Sportscar Club of Helsinki.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat