Ajoneuvot | Uutinen | 14.6.2019

Uusi BMW 3-sarjan Touring: kasvanut ja laihtunut

Perinteisen BMW 3-sarjan uusin Touring-versio tulee markkinoille ensi syksynä kuuden eri moottorivaihtoehdon voimin.

Jaa artikkeli

32 vuotta sitten ensiesitelty BMW:n 3-sarjan Touring siirtyy syyskuussa 2019 kuudenteen sukupolveensa.

Edellisestä sukupolvesta auto on kasvanut pituutta 76 millimetriä 4 709 millimetriin. Leveyttä on tullut lisää 16 millimetriä 1 827 millimetriin ja korkeutta 8 millimetriä 1 470 millimetriin. Akseliväliä on kasvatettu 41 millillä 2 851 millimetriin, muutosta valmistaja perustelee ajettavuudella ja ketteryydellä.BMW_3_Touring

Sisätilat ovat kasvaneet pysty- ja sivusuunnassa ja uudelleen muotoiltujen istuimien luvataan tekevän matkanteosta mukavampaa. Takamatkustajien jalkatilaa on lisätty ja autoon istumista, sekä sieltä nousemista on helpotettu. Takapenkille luvataan nyt mahtuvan kolme lastenistuinta.

Tavaratila on kasvanut 500 litraan, joka on viisi litraa enemmän kuin edeltäjämallissa. Penkit taitettuna tavaratilaa löytyy 1 510 litraa.

BMW_3_Touring

Suurien munuaisten, kapeiden ajovalojen ja valmistajan mukaan elegantin etuhelman kerrotaan korostavan auton muotoilua.

Värivaihtoehtoja uuteen 3-sarjan Touringiin on 11, kaksi ei-metalliväriä ja yhdeksän metalliväriä.

Ohjaamoa on uudistettu uudelleen ryhmitetyillä näytöllä ja hallintalaitteilla. Nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä kuuluu vakiovarusteisiin.

Alustaa jäykistetty ja aerodynamiikkaa parannettu

BMW_3_Touring

Ketteryyden, ajettavuuden ja ajomukavuuden parantamiseksi auton koria on jäykistetty noin 25 prosenttia ja paikoin jopa 50 prosenttia. Alustan osien kiinnitykset ovat hieman edellistä jäykempiä.

Ulkomittojen kasvusta huolimatta auton kerrotaan olevan noin kymmenen kiloa edeltäjäänsä kevyempi. Painojakaumaksi kerrotaan 50:50. Aerodynamiikkaparannuksella auton ilmanvastuskerroin on saatu laskettua 0,29:sta 0,27:aan.

BMW_3_Touring

Uuden tyyppisten iskunvaimentimien luvataan auttavan luomaan tasapainon urheilullisuuden ja ajomukavuuden välille.

Joustoliikkeen pituuden mukaan säätyvän iskunvaimennuksen kerrotaan vähentävän huomattavasti korin liikkeitä ja poistavan tienpinnan aiheuttamia tärinöitä.

Lediajovalot kuuluvat vakiovarusteisiin, mutta mukautuvat ajovalot ovat edelleen lisävaruste.

Moottorivaihtoehtoja moneen makuun

Uuteen 3-sarjaan tulee olemaan valittavissa kolme bensiini- ja kolme dieselmoottorivaihtoehtoa. Dieselvaihtoehdot ovat 318d (150 hv), 320d (190 hv) ja 330d (265 hv), bensiinivaihtoehdot 320i (184 hv), 330i (258 hv) ja malliston kruunaava M340i (374 hv)

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu