Ajoneuvot Moottoripyörät 18.9.2023

Valmistusmäärä vain 700 kappaletta – KTM 890 Adventure R Rally

KTM valmistaa 890 Adventure R -mallistaan rajoitetun erän Rally-erikoisversion, ja mallin ostaneille on tarjolla myös ainutlaatuinen The Ultimate KTM Desert Experience -tapahtuma.

”Kaikkien aikojen suoritus- ja maastokykyisin adventure-pyörä”. Näin vaatimattomasti kuvailee itävaltalaisvalmistaja uutta 890 Adventure R:n Rally-versiotaan. Perus-Ärrään verrattuna Rallyyn on vaihdettu tämän vuoden Dakar-erämaarallin voittajan Kevin Benavidesin 450 Rally -pyörästä tuttuja komponentteja, jolloin maasto-ominaisuudet riittävät takuulla vauhdikkaimmillekin kuljettajille.

889-kuutioiseen rivikakkosmoottoriin ei ole koskettu, vaan se tuottaa tutut 105 hevosvoimaa ja vääntöä mukavat 100 newtonmetriä.

Jousitus sen sijaan on kokenut melkoisia muutoksia, sillä täysin säädettävien Rallyn WP Xplor Pro 7548 -etujousituksen WP Xplor Pro 6746 -takajousituksen joustomatkat ovat peräti 270 millimetriä. Valmistajan mukaan jousitus on suunniteltu toimimaan yhtä hyvin hankalissa maasto-olosuhteissa kuin matkustajan ja täysien laukkujen kanssa matkatessa maantiellä.

Varustukseen kuuluu mm. Kilpailutyyppinen Rally-satula, kestävät Excel-pinnavanteet, leveämmät Rally-jalkatapit, Akrapovicin Slip-on -äänenvaimennin, nuolinavigointijärjestelmä sekä useita kuljettajan valittavissa olevia ajotiloja.

Perusmalliin nähden suojarakenteita on parannettu mm. lisäsuojilla moottorille, takajarrun pääsylinterille, takajousitukselle, jäähdyttimelle ja lisäksi hiilikuituiset tankinsuojat. Mukaan tulee ”tech pack” -paketti sisältäen moottorijarrun säädön, quickshifter-vaihdeavustimen, vakionopeussäätimen ja Rally-ajotilan.

Uuden 890 Adventure R Rallyn ostajille KTM järjestää eksklusiivisen ”The ultimate KTM Desert Experience” -tapahtuman, johon otetaan mukaan 34 nopeimmin ilmoittautunutta. Tapahtumaa järjestämässä ja mukana ajamassa ovat mm. offroad-legendat Johnny Aubert ja Jordi Viladoms. Tapahtuma järjestetään Marokossa kahdessa ryhmässä.

Osanottaja voi valita kahdesta ajankohdasta: 3.-7. maaliskuuta tai 7.-11. maaliskuuta 2024. Osallistujille tullaan tarjoamaan tehdastyylinen paketti, joka sisältää KTM:n toimittaman täysin valmiiksi valmistellun pyörän, kaiken aavikolla tarvittavan teknisen tuen, kuljetukset matkan aikana ja luksusmajoituksen kolmeksi yöksi sekä yhden eksklusiivisen yöleiriytymisen KTM:n kanssa aavikolla.

Paketin koko hinta on yhteensä 4900 € (sis. alv:n). Tiedossa on kolme päivää ajamista KTM:n tehdasrallijoukkueen testimaastoissa, täysin opastettu erityisreitti, ajokkina KTM 890 Adventure R RALLY -pyörä.

KTM 890 Adventure R Rallyn ennakkotilaus avataan 20.9.2023.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: KTM

Kaikki koeajot

Uusimmat