Opel Ampera-e

Ajoneuvot Uutinen 2.6.2017

Vatikaani vaihtaa virtaan: Paaville Opel Ampera-e

Jatkossa Paavin liikkumisia ei tunnista valkoisesta savusta.

Vatikaani pyrkii näyttämään kunnianhimoista esimerkkiä myös ympäristöasioissa, sillä mikrovaltio pyrkii maailman ensimmäiseksi hiilidioksidivapaaksi maaksi. Aseinaan heillä ovat uusiutuvat energialähteet ja sähköinen liikenne.

Kunnioitettava tavoite sai nyt tunnustuksen Opelilta, sillä saksalaismerkin pääkohtaja Karl-Thomas Neumann piipahti Paavi Franciscuksen kestävää kehitystä käsittelevässä ”Laudato Si: the Sustainability of Communication and Innovation” -konferenssissa ja antoi katolisen kirkon ykkösmiehelle avaimet Opel Ampera-e-täyssähköautoon.

– Olemme ylpeitä siitä, että Opel voi edesauttaa Vatikaanin kunnianhimoista tavoitetta. Uusi Ampera-e tuo sähköisen liikkumisen kaikkien ulottuville tekemättä kompromisseja, sanaili Opelin pääjohtaja Neumann.

Paaville Opel Ampera-e

Konferenssin tuloksena Vatikaani, Opel ja energiayhtiö Enel sitoutuivat työsstämään kaupungille ympäristöystävällistä liikkumista käsittelevän ohjelman.

Opel Ampera-e on saksalaisvalmistajan versio sähköauto Chevrolet Boltista. Sille luvataan NEDC-syklillä mitattuna 520 kilometrin toimintamatka, asettaen sen kärkeen verrattuna saman segmentin kilpailijoihinsa.

Lähde: Opel Kuvat: Lauri Ahtiainen ja Opel

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat