Ajoneuvot Uutinen 6.2.2015

Venemessujen hitti Volvo XC90

Vene 15 Båt -näyttelyn avajaispäivän suurimman kuhinan aiheutti Volvo XC90-katumaasturi.

XC90 on Volvo-malliston kookkain edustaja, jonka uudistusta on odotettu pitkään ja hartaasti. Vene 15 Båt -näyttelyssä autouutuutta pääsee katsomaan ensimmäistä kertaa Suomessa lähietäisyydeltä. Koskeakin saa, mutta ei ajaa. Vielä. Silti kauppa käy jo täyttä päätä.

– Ennakkotilauksia on tehty jo 170 kappaletta, Volvo Auton tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck kertoo.

Myyntitavoite 400 autoa

Myyntitavoitteeksi maahantuoja kertoo ensimmäiselle myyntivuodelle 400 autoa. Suomessa valikoima kattaa ainakin aluksi kolme eri mallia D5, T6 ja T8, eli käyttövoimavaihtoehtoina on bensiini, diesel ja bensiinihybridi. Vaihteistona kaikissa on kahdeksanvaihteinen automaatti.

Malliston halvin vaihtoehto on diesel-versio. Sen saa omakseen 81 777 eurolla.

Ensimmäiset koeajoautot saatanee Suomeen alkukesästä. Maahantuoja lupaa ensimmäiset autot asiakkaille samalla aikataululla.

Messuilla myös V60 Cross Country

Maaliskuussa myyntiin tuleva Volvo V60 Sportswagon -farmarin Cross Country -versio on niin ikään esillä Vene-näyttelyn Volvo-osastolla.

Perusmalliin verrattuna maavaraa on tarjolla kuusi ja puoli senttiä enemmän. Suojalevyt edessä ja takana, kynnyslistat ja lokasuojien levikkeet korostavat valmistajan mukaan seikkailuhenkisyyttä.

Konkreettista iloa irronnee vankasta rakenteesta, korkeaprofiilisista renkaista, nelivedon ja automaattivaihteiston yhdistelmästä ainakin huonommilla teillä ajettaessa.

Volvo XC90 törmäystestivideo ja stattinen esittely.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat