Ford Mondeo

Ajoneuvot Uutinen 22.1.2019

Vihdoinkin: Ford Mondeo uudistuu, kohokohtana farkkuhybridi

Ford Mondeo saa hienosäädetyn ilmeen, uuden dieselin ja farkkukorin hybridiin.

Ford Mondeon uudistumista on odotettu jo hetki, esiteltiinhän suuri perheauto jo vuonna 2014, ja Fusion -Amerikan serkku uudistui ensimmäisen kerran 2016 ja toistamiseen kasvoja kohotettiin nyt syksyllä New Yorkin autonäyttelyssä.

Mondeo saa päivityksessä 8-portaisen automaatin ja uuden 2-litraisen EcoBlue-dieselin. Uutuusmoottori on tarjolla 120-, 150-, ja 190-hevosvoimaisina versioina. Polttoainekulutukseksi on ilmoitettu WLTP-syklillä versiosta riippuen 4,5–4,9 litraa sataa kilometriä kohden. Tehovaihtoehdoista kaksi suurempaa ovat saatavilla 8-portaisella automaattivaihteistolla.

Ford Mondeo

Aktiivista turvavarustelua on kohotettu lisäämällä aktiiviseen vakionopeudensäätimeen pysähdykset mahdollistava Stop&Go-automatiikka. Mondeo osaa jatkaa etenemistä alle kolmen sekunnin pysähdysten jälkeen itsestään.

Hybridi nyt farmarikoriin

Hienosäätöä on tehty myös hybridiversioon, jonka uuden ohjelmiston kerrotaan hyödyntävän 2-litraisen Atkinson-bensiinimoottorin väännön entistä tehokkaammin. Huipputeho on yhä 187 hevosvoimaa. Ehkä miellyttävin uudistus on kuitenkin hybridimallin tarjoaminen nyt myös farmarikorin yhteydessä, joskin tavaratilan kerrotaan jäävän 403 litraan. Ford odottaa hybridimallin myyntiosuuden nousevan yli puoleen Mondeo-myynnistä.

Ford Mondeo

Pientä pintaremonttia

Kasvojenkohotuksen perinteiden mukaisesti myös ulkonäköä kohennetaan miedosti. Etusäleikön ilmettä on muokattu ja sumuvalot on muotoiltu uudelleen. Myös etupuskurin kerrotaan olevan aiempaa urheilullisemman näköinen. Päivityksiä on tehty myös vannevalikoimaan ja värikarttaan. Sisätilojen kerrotaan saaneen uudistetut kankaat ja laatuvaikutelmaa on kohotettu parantamalla keskikonsolin ja kojelaudan osien välistä sovitusta. Valmistajan mukaan: ”se antaa laadukkaamman vaikutelman urheilulliselle, lentokoneen ohjaamoa muistuttavalle ohjaamolle”.

Uudistettu Mondeo on ensi kertaa nähtävillä Brysselin autonäyttelyssä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat