American Car Show 2019

Ajoneuvot American Car Show Autonäyttely 19.4.2019

Viisi syytä vierailla American Car Show -näyttelyssä

Vaikka puolivalmiita asioita ei kuuluisikaan näyttää ”hulluille eikä herroille”, niin kävimme ACS:n rakennuspäivänä vilkaisemassa minkälaisia ajoneuvoja näyttelyssä pääsiäisenä yleisölle esitellään.

Pääsiäisenä Helsingin Messukeskuksessa pidettävässä American Car Show -näyttelyssä on amerikkalaisten autojen ohella paljon muutakin nähtävää. Kävimme torstaina näyttelyn rakennuspäivänä paikalla Messukeskuksessa haistelemassa tunnelmia ja napsimassa muutaman kuvan näyttääksemme, minkälaisia näyttelyajoneuvoja ACS 2019 tulee tarjoamaan.

Amerikkalaiset autot ovat jo näyttelyn nimen mukaisestikin olennainen osa tapahtumaa. Mikä olisi amerikkalaisempi automalli kuin ikoninen Chevrolet Corvette. Niitä näyttelystä löytyy eri aikakausilta, taatusti jokaiseen makuun sopivia.

American Car Show 2019

Motorsport 2019 -näyttelyssä esillä on mm. siviilimalli Lancia Delta Integralesta, jollaisella Juha Kankkunen ja Juha Piironen kiersivät vuosia menestyksekkäästi rallin MM-sarjaa.

Kun puhutaan amerikkalaisista autoista, niin ensimmäisenä mieleen tuleva kilpailumuoto on drag race, maailman nopein urheilulaji. Ossi Oikarinen kiillotteli vielä torstaina omaa kiihdytysautoaan ja osastolla oli näytillä myös nuoremman Oikarisen junnu-dragster.

American Car Show 2019
– Junnu-dragstereilla ajaminen on oikeastaan aika halpa harrastus. Vähän kun muistaa tankata ja välillä vaihtaa öljyjä, niin se on siinä. Ja on hienoa, että koko perhe voi harrastaa samaa lajia ja viettää varikolla ja kilpailutapahtumissa aikaa yhdessä, totesi Oikarinen puunatessaan autoa.

American Car Show 2019

Katuautojen huippua edustaa varmasti tämä McLaren. Katukuvassa näitä ei näe kovin usein, ja jos näkeekin niin juuri tästä valitsemastamme kuvakulmasta. Näyttelyssä auton ainutlaatuisiin muotoihin voi tutustua rauhassa.

Aivan kaikkea ei vielä aattopäivänä paljastettu, vaan osa näyttelyautoista oli visusti lakanoiden alla piilossa. Perjantaista sunnuntaihin avoinna olevassa näyttelyssä vierailemalla näkee nekin ajopelit, jotka vielä torstaina pidettiin yleisöltä piilossa.

American Car Show 2019

American Car Show 19.–21.4.2019 Helsingin Messukeskuksessa

American Car Show täyttää pääsiäisenä Suomen suurimman näyttelytilan Helsingin Messukeskuksessa. Useamman näyttelyn kokonaisuus kattaa hienosti koko harrasteajoneuvokentän. Suurimpana ja kauneimpana American Car Show on löytänyt paikkansa ajoneuvoharrastajien pääsiäisviikonlopun suurtapahtumana.

American Car Show, Tuning Car Show, Classic Car Show, Custom Truck Show, MC Heaven & Motorsport 2019 – luvassa hienoimmat prätkät, tuunatuimmat kiesit, upeimmat rodit ja näyttävimmät Amerikan autot, kaikki samalla kertaa! Näyttelykokonaisuus kerää kokoon kymmenet tuhannet kävijät kolmena vilkkaana näyttelypäivänä. Kyseessä ei ole vain autonäyttely, vaan täydellinen elämys kaiken ikäisille. Lapsille ja lapsenmielisille löytyy huvipuistoa ja muuta hauskaa tekemistä.

Liput ovelta:

  • Päivälippu, 16-vuotiaasta alkaen 29€
  • Päivälippu, 7–15-vuotiaat 19€
  • Kokoaikaranneke 39€
  • Lapset alle 7v. ilmaiseksi

Lisätiedot: www.fhra.fi/americancarshow

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Muokattu 19.4.2019: täsmennetty, että kyseessä on Lancian siviiliversio.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat