Neste Ralli lauantai

Ajoneuvot Uutinen 31.7.2016

Voi hyppivä ralliauto sentään! Kuvakooste Neste Rallin lauantaista

Neste Rallin kolmas ajopäivä toi mukanaan legendaarisen Ouninpohjan erikoiskokeen – vieläpä kahdesti.

Neste Rallin kolmas ajopäivä toi mukanaan legendaarisen Ouninpohjan erikoiskokeen, joka ajettiin toiseen suuntaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994. Ensimmäinen erikoiskoe legendaarisessa hyppyjen reitissä jouduttiin kuitenkin keskeyttämään onnettomuuden takia. Tätä ennen Kris Meeke oli iskenyt tauluun 13,4 sekuntia Jari-Matti Latvalaa nopeamman ajan, joten Meeke ei selvästikään aikonut tuudittautua johtoasemaansa. Hän ajoikin lopulta pohja-ajan kaikkiaan neljälle erikoiskokeelle. Jos miehen vauhti ja varmuus pitävät vielä sunnuntainakin, tulee hänestä ensimmäinen Neste Rallin voittanut brittikuljettaja.

Jari-Matti Latvala on hyvissä asemissa toiseen sijaan, mutta omien sanojensa mukaan hän ei pysty vastaamaan Meeken vauhtiin. Kolmannesta sijasta kamppailevat erinomaisesti ajanut Craig Breen, jälleen rengasrikosta kärsinyt ja itsensä takaisin kamppailuun nostanut Ott Tänak, sekä tallitoverinsa Hayden Paddonin kanssa taisteleva Thieurry Neuville. Kauempana kärjestä Sébastien Ogierin Via Dolorosa sen kuin jatkuu, sillä tänään Volkswagen-kuljettaja kärsi jarruongelmista.

WRC2-luokkaa hallitsee edelleen Esapekka Lappi, joka pitää samalla hallussaan myös yleiskilpailun yhdeksättä sijaa. Toisena luokassa ajaa 40 sekunnin päässä Teemu Suninen, ja 11 sekuntia Sunisesta on puolestaan Lapin tallitoveri ruotsalainen Pontus Tidemand.

Sunnuntaina kilpailu jatkuu vielä neljän erikoiskokeen verran.

Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat