Ajoneuvot | Uutinen | 29.4.2020

Volvo vähentää 1300 työntekijää Ruotsissa – kohteena mm. polttomoottorit

Volvo Cars on ilmoittanut irtisanovansa 1 300 toimihenkilöä Ruotsissa. Yhtiön johdon mukaan Volvon täytyy olla ketterämpi, eikä asiakkaiden voida olettaa haluavan samoja tuotteita kuin alkuvuodesta.

Jaa artikkeli

Volvo Cars on ilmoittanut vähentävänsä Ruotsissa jopa 1 300 työpaikkaa toimihenkilötehtävistä. Yhtiöllä on Ruotsissa ennen vähennyksiä noin 24 000 työntekijää. Lisäksi yhtiö arvioi ja tarkastelee uudelleen ulkoiset konsulttisopimukset, joita sillä on noin 2 000.

Työpaikkojen vähentäminen on tullut akuutimmaksi, sillä koronavirusrajoitusten keskellä myös uusien autojen kysyntä on vähentynyt. Yhtiön mukaan koronaviruspandemia tarkoittaa, että Volvon täytyy keskittyä voimakkaammin uusiin tuotteisiin ja liiketoimintamalleihin. Lehdistötiedotteessa irtisanomisia perustellaan panostuksena pitkän tähtäimen kasvuun.

– Koronaviruspandemia vaikuttaa meihin lyhyellä tähtäimellä, mutta odotamme kysynnän ja kasvun palaavan. Niinpä meidän täytyy jatkaa muutokseen ja uusiin liiketoiminta-alueisiin investoimista vähentämällä rakenteellisia kuluja, kommentoi Volvon henkilöstöstä vastaava Hanna Fager.

– Emme voi odottaa asiakkaiden palaavan ja vaativan tismalleen samoja tuotteita, kuin ennen kriisiä, kommentoi toimitusjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo vähentää 1300 työntekijää Ruotsissa

– Koronavirus tarkoittaa, että on vieläkin tärkeämpää muuntautua nopeasti, ja sen tekeminen vapaaehtoisilla irtisanoutumisilla ei ole tarpeeksi nopeaa, Samuelsson jatkaa.

Volvon Cars kertoi, että irtisanomiset kohdistetaan alueisiin, jotka eivät ole liiketoiminnan ytimessä. Esimerkkinä Samuelsson mainitsi polttomoottoreiden tuotannon ja testauksen. Tarkemmin irtisanomisten kohteet ja vähennettävien työpaikkojen määrät selkiytyvät neuvotteluissa ammattiliittojen kanssa.

Vähennykset eivät vaikuta Volvon autonvalmistukseen. Yhtiö käynnisti Ruotsin autotehtaansa uudelleen viime viikolla noin kuukauden koronavirustauon jälkeen. Tuolloin toimitusjohtaja Samuelsson kommentoi, että Volvon täytyy tarkastella tuotekehityshankkeitaan uudelleen, merkiten esimerkiksi tulevien faceliftien karsimista.

Kiinalaiseen Zhejiang Geely Holding Groupiin kuuluva Volvo Cars pyrkii, että noin puolet sen myynnistä olisi täyssähköautoja 2025. Merkki esitteli hiljattain ensimmäisen täyssähkömallinsa XC40 Rechargen.

Lähteet: Automotive News, Volvo Kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu