Ajoneuvot Esittely Uutinen 30.4.2023

Vuoden kiistattomasti tärkein BMW-uutuus on tässä – neljännen sukupolven Baby Racer päihittää jopa tulevan 5-sarjan

Tämä on heille, joille bemarismi tulee kirjaimellisesti äidinmaidossa. Hauskaa vappua!

BMW hemmottelee nuorinta, mutta silti ehkä kaikkein laatutietoisinta, 1 – 3-vuotiaista koostuvaa asiakaskuntaansa viemällä legendaarisen BMW Baby Racerin neljänteen sukupolveensa.

 

BMW:n muotoilutiimi on lähtenyt aikaisempien sukupolvien tapaan hahmottelemaan Baby Raceria viimeisimmän polven M3:n kautta. Keulan pystymunuaiset muistuttavat M3:n/M4:n lisäksi i4:ää ja iX:ää, ja takavalot puolestaan i4:ää tai tuoreinta X6:ta. Kyljen pokkaus taas muistuttaa Z4:ää, kuten myös avokattoisuus. Kuljettaja itse tietää parhaiten minkä näistä puikoissa kulloinkin on.

Auton alla pyörivät alhaisen melutason renkaat. Värivaihtoehtoja on kolme, ja niiden mukana asiakas saa päättää myös vanteista ja istuinverhoilusta.

Sisätiloissa on nähtävillä niin ikään muutoksia. Istuinverhoilu takaa viimeisimmän polven matkustusmukavuuden, ja sivuttaistukeakin löytyy kiitettävästi. Alhaalta litistetty ohjauspyörä kielii Baby Racerin vankasta sporttiluonteesta.

Aktiiviset ja passiiviset turvajärjestelmät kattavat äänitorven.

Baby Racer on ajossa kaksivetoinen, vaikka useimmat kuljettajat ovatkin itse nelivetoisia. Auton huippunopeutta BMW ei paljasta, mutta mittaritaulun huipulla näkyvä 330 km/h lukema saattaa vaivihkaa paljastaa totuuden. Virallinen tuloshan voidaan kellottaa vasta, kun Moottori saa Baby Racerin koeajoonsa.

Neljännen polven BMW Baby Racer on jo edennyt tuotantoon Bayerische Motoren Werken kotiosavaltiossa Baijerissa (teollisuusvakoilun estämiseksi BMW ei paljasta tehtaan tarkkaa sijaintia), ja auto on tullut myyntiin valikoiduille BMW-jälleenmyyjille huhtikuun aikana. Baby Racerin saa omakseen myös nykyaikaisesti verkosta, BMW Lifestyle-kaupasta ohjehintaan 129 euroa.

BMW ei Baby Racerin kansainvälisessä lehdistötiedotteessa paljasta auton takuuta, mutta aiemmissa sukupolvissa se on ollut 1 vuosi ilman kilometrirajaa.

Kuten todettua, Baby Racerissa on inspiroiduttu M3:n karaktääristä ennenkin:

BMW Baby Racer vuosimallia 2004.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat