Yamaha YFM 450 Grizzly 4x4

Ajoneuvot Uutinen 7.3.2016

Yamaha YFM 450 Grizzly 4×4 – Isot ominaisuudet pienessä koossa

Yamaha yhdistää uudessa traktorimönkijässään variaattorivedon ja keskipakokytkimen, mikä parantaa veto- ja etenemiskykyä vaikeissa olosuhteissa.

Suosittuun keskikokoluokkaan sijoittuva uutuus täydentää Yamahan traktorimönkijämallistoa, jonka muut jäsenet ovat 700-kuutioisia. YFM 450 Grizzlyn erikoisuutena on Ultramatic-voimansiirto, jossa pehmeän liikkeellelähdön varmistaa keskipakokytkin ja tavallisista variaattorivedoista poiketen koko ajan kireänä pysyvä vetohihna. Paitsi ajomukavuutta, järjestelmä lisää selvästi myös hihnan käyttöikää.

DSC00045

Kuljettaja voi valita On-Command -voimansiirtojärjestelmästä ajo-olosuhteiden mukaan takavedon, nelivedon tai lisäksi kytkeä tasauspyörästön lukon. Valinta tehdään ohjaustangon napeista ja valittu vetotapa näytetään mittaristossa. Voimansiirto pitää sisällään myös automaattisesti kytkeytyvän moottorijarrutusjärjestelmän, joka lisää turvallisuutta jyrkissä alamäissä.

Koeajo suoritettiin lumisella metsäreitillä, jossa Yamaha osoitti selviävänsä liukkaissa olosuhteissa yllättävän vaikeista paikoistakin vaivatta. Erityisesti keskipakokytkimen ansiosta pehmeä liikkeellelähtö auttoi renkaita säilyttämään pidon liukkaissa ylämäissä. Automaattisen moottorijarrutusjärjestelmän ja suljetun märän takajarrujärjestelmän ansiosta alamäetkään eivät tuota ongelmia.

DSC09943

 

Järjestelmän edut tulevat vielä selkeämmin esille, jos vedettävänä on painava kuorma. Raskaiden kuormien vetoa silmällä pitäen Yamahan vetopyörästö on kiinnitetty kolmesta kohdasta tavanomaisen kahden sijaan. Vetokyvyksi ilmoitetaan 325 kiloa.

Ajomukavuutta parantava takapyörien erillisripustus sekä onnistunut ergonomia tekevät maastoajosta vakaan tuntuista. Monipuolinen LCD-mittaristo kertoo vetotavan ja näyttää lisäksi matkan, käyttötunnit, polttoaineen määrän kellonajan.

DSC09965

Yamaha YFM 450 Grizzly 4×4

  • Moottori yksisylinterinen, nestejäähdytteinen 421 cm³ nelitahtimoottori
  • Vaihteisto Ultramatic V-hihna automaattivaihteisto
  • Vetotapa 2-/4-veto ja tasauspyörästön lukitus
  • Vetokyky 325 kg
  • Hinta 8 990 €

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat