Kaj Lindström ja Juho Hänninen Yaris WRC

Ajoneuvot Uutinen 26.10.2016

Yaris WRC suomalaiskäsiin: Juho Hänninen Toyota Gazoo Racingille!

Tiimin testikuljettajana toiminut Hänninen/Lindström -kaksikko on luontainen valinta Toyotan rallipaluuseen.

Toyotan paluu rallitaipaleelle tapahtuu toivotusti suomalaisväreissä, sillä Toyota Gazoo Racingin uuden Yaris WRC:n puikoissa nähdään kaksikko Juho Hänninen (oik.) / Kaj Lindström (vas.).

Valinta ei ole täysi yllätys, sillä Hänninen on osallistunut suomalaisvoimin kehitetyn Yaris WRC:n kehitystyöhön virallisena testikuljettajana. Toyotan WRC-tiimin taustalta löytyykin nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen. Hänninen ja Lindström olivat siis tiimille helppo valinta tiimin ensimmäiselle WRC-kaudelle ja heillä on optio jatkaa myös kauden 2017 jälkeen.

Toyota Yaris WRC

– Tämä todella tuntuu unelmien täyttymykseltä! Näin lupaavaan työyhteisöön pääsy koko kaudeksi on minulle aito mahdollisuus. Olemme tehneet yhteistyötä jo auton ensimmäisestä ulkoilutuksesta lähtien, ja siksi tämä on minulle aina vain jännittävämpää ja motivoivampaa. Yaris WRC on uskomaton! Tuskin maltan odottaa starttiamme Monte Carlossa, Juho Hänninen iloitsi.

Vuonna 1981 syntynyt Hänninen on voittanut muun muassa Intercontinental Rally Challenge -mestaruuden 2010, FIA S-WRC -sarjan vuonna 2011 ja rallin Euroopan mestaruuden 2012. WRC:ssä hän on kokeillut voimiaan 43 kilpailustartin verran, joten kokemusta löytyy Toyotan ralliohjuksen luotsaamiseen.

Juho Hänninen Toyota Gazoo Racing Yaris WRC

Hännisen nimitys kilpakuskiksi saa hyväksyvän peukun tiimipäällikkö Mäkiseltä.

Tiimipäällikkö Mäkinen on tyytyväinen nimitykseen, muistuttaen, että kauden 2017 tarkoitus on olla tiimille oppimiskausi.

– Kun hän tuli mukaan tiimimme toimintaan, Juho oli heti uskomattoman motivoitunut ja sitoutunut. Hän ymmärsi myös ettemme halunneet oikaista mistään kohdin ja vuosi 2017 tulee olemaan totuttelua ja opettelua WRC-sarjassa. Hännisellä on paljon kokemusta eri rallisarjoista ja koska hän on kehittänyt Yaris WRC:tä alusta alkaen, tuntee hän auton parhaiten. Tämä yhdistelmä vaikuttaa minusta parhaalta. Tiedän että jokainen tiimistämme tulee tekemään parhaansa, jotta kaikki se energia ja työmäärä joka viime kuukausien aikana on käytetty projektiimme, tuo meille menestystä, linjasi mestari Mäkinen.

Toyota Yaris WRC

– Olen iloinen, että Juho on mukana tiimissämme kaudella 2017. Hän on ollut mukana Yaris WRC:n kehitystyössä projektin alusta lähtien. Odotamme innolla yhteistyötä Hännisen kanssa tavoitellessamme podium-sijoitusta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja pyrkiessämme aikaansaamaan yhä parempia autoja, kommentoi TOYOTA GAZOO Racing Factoryn johtaja Koei Saga.

Lähde: Toyota Gazoo Racing Kuvat: Toyota Gazoo Racing, Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat