Zero

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 14.11.2016

Zero-sähkömoottoripyöriin lisää vääntöä ja pidempi toimintasäde

Zero 2017 -malleissa on lisävoiman lisäksi toistakin merkittävää ominaisuutta parannettu – akuilla on jatkossa viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta.

Tänä vuonna Suomeen saapuneet Zero-sähkömoottoripyörät kokevat muutaman merkittävän parannuksen kaudelle 2017. Akkuja on kehitetty jykevimmäksi ja luotettavammaksi, ja valmistaja myöntääkin niille jatkossa viiden vuoden takuun ilman kilometrirajoitusta. Zeron ilmoituksen mukaan akut on käytännössä suunniteltu kestämään koko moottoripyörän eliniän.

Samalla tehoa ja vääntöä on kasvatettu, mallista riippuen väännön lisäys on jopa 19 prosenttia ja tehonkasvu jopa 11 prosenttia. Tehokkaimpien Zero SR ja DSR -mallien vääntölukemaksi ilmoitetaan 146 newtonmetriä. Valmistajan mukaan se on enemmän kuin missään 1000-kuutioisessa bensiinikäyttöisessä sporttipyörässä. Tuo Zeron vertaus kuulostaa jopa vähän vaatimattomalta, sillä väännössä eroa Zeron hyväksi on vähintään 30 newtonmetriä. Käytännössä perinteisessä polttomoottorissa tarvitaan noin 1300 kuutiosenttimetrin iskutilavuus, ennen kuin on asiaa samoille vääntölukemille.

zero_20174

Lisääntyneestä tehosta ja väännöstä huolimatta myös toimintamatkat ovat parantuneet. Pitkää toimintasädettä halajaville sopivin malli on ZF13.0 Power Tank -varustuksella, jolloin toimintasäde yhdistelmäajossa (kaupunki + maantie) on 217 kilometriä. Kaupunkiajossa yhdellä latauksella selviää selvästi pidemmälle. Zeron mukaan nyt ilmoitetut toimintamatkat ovat sähkömoottoripyörämarkkinoiden pisimmät.

Jos taas haluaa kevyempää ajettavuutta kaupunkiin, niin uusissa Zero S ja Zero DS ZF6.5 -malleissa on pienemmät ja kevyemmät akut, jotka samalla sallivat paremman tavarankuljetuskapasiteetin. Niiden 11 kilowatin teho tarkoittaa, että kuljettamiseen riittää 16 vuoden ikä ja A1-ajokortti.

Zero

Kolmas Zeroihin tehty muutos koskee ulkonäköä. Uudet maalaukset parantavat Zerojen ulkonäköä antaen niille samalla eksklusiivisemman leiman. Saatavilla on myös ilmainen mobiilisovellus, jolla moottorin vääntöä ja huippunopeutta voidaan säätää, eli käytännössä rajoittaa.

Sähkömoottoripyörät tekevät vasta tuloaan markkinoille. Niiden suurimpia etuja ovat äänettömyys, hyvä vääntö sekä käytön edullisuus. Energiankulutus vastaa noin yhden sentin kustannusta kilometriä kohden. Lisäksi akut ovat huoltovapaita. Teholtaan uusimmat sähkömoottoripyörät kilpailevat jo tasapäisesti polttomoottorikäyttöisten moottoripyörien kanssa. Kun toimintamatkakin lähenee jo perinteisten moottoripyörien toimintasädettä, on sähkömoottoripyörä koko ajan varteenotettavampi vaihtoehto markkinoilla.

Zero

Kesken viime kauden maahan saapuneita Zero-sähkömoottoripyöriä on tähän mennessä myyty yhteensä kymmenen kappaletta. Suosituin on ollut malliston tehokkain SR13.0 -malli, joita on toimitettu asiakkaille viisi kappaletta. Uusi Zero 2017 -mallisto esitellään Suomessa yleisölle MP17-näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Linkki Zero Motorcyclesin YouTube-videoon:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Zero

Kaikki koeajot

Uusimmat