9.3.2018

Koeajo: Can-Am Maverick Trail DPS 1000 – Ulkonäköään urheilullisempi

Can-Am Maverick Trail DPS 1000

Maverick Trail näyttää pulskalta mutta ajotuntumaltaan se on urheilullinen ja etenemiskyky maastossa yllättää positiivisesti.

Can-Am laajentaa side-by-side -ajoneuvojensa valikoimaa tuomalla markkinoille Maverick Trailin. Tarjolle tulee kaksi moottorivaihtoehtoa, 800- ja 1000-kuutioinen. Koeajoon saimme tehokkaamman moottoriversion.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Painopiste alas

Pitkän akselivälin ansiosta kuljettajan istuin on saatu sijoitettua todella matalalle, mikä alentaa samalla painopistettä. Lisäksi aivan kulmiin sijoitetut pyörät ja siten pienet ylitykset parantavat etenemiskykyä maastossa. Korkea ulkonäkö ja pieneltä näyttävät pyörät hämäävät silmää ja antavat liian vaatimattoman kuvan Maverick Trailin kyvyistä.

Can-Am Maverick Trail DPS 1000

Kuljettajan istuin on voimakkaasti muotoiltu auton istuin, jossa on viiden tuuman pituussäätö. Jalkatilaa luvataan olevan viisi senttimetriä enemmän kuin kilpailijoissa. Sopiva ajoasento löytyy eripituisille kuljettajille ja istuin antaa hyvän tuen rajummassakin menossa. Kunnolliset turvavyöt varmistavat pysymisen istuimella ja lisäävät myös urheilullisuuden tunnetta. Matalan ajoasennon ainoa haittapuoli on rajallinen näkyvyys ulos kabiinista.

Kahva edellä tai taloudellisesti

75-hevosvoimainen Rotax-moottori kuljettaa 600-kiloista ajoneuvoa iloisesti eikä kaasupolkimen tuntumassa ole turhaa viivettä. Halutessaan Trailia voi viedä soratiellä mukavasti sivuluisussa. Jos haluaa suorituskyvyn sijaan panostaa taloudellisuuteen, voi Sport-asetuksen vaihtaa Eco-asetukseen. Riittävästä hidastuvuudesta pitää huolen joka kulmassa jäähdytetyt levyt kaksimäntäisillä jarrusatuloilla. Painojakaumaksi ilmoitetaan 42/58, joten tarvittaessa pitoa takarenkailla on riittävästi. Kuljettaja voi valita hauskemman takavedon tai tehokkaamman etenemisen varmistavan nelivedon ja lisäksi takana on tasauspyörästön lukko ja edessä viskolukko. Pitkien 254/267 millin joustomatkojen ansiosta pienet ja vähän isommatkin epätasaisuudet ylittyvät vaivattomasti. Iso 38 litran polttoainesäiliö varmistaa riittävän toimintasäteen ja vetokyvyksi ilmoitetaan 680 kiloa.

Helppo huollettava

Paitsi ajettavuuteen ja suorituskykyyn, on valmistaja panostanut myös helppoon huollettavuuteen. Nestesäiliöt, ilmansuodatin sekä akku ovat helposti tavoitettavissa paikoissa ja lisäksi moottoriöljyn ja suodattimen vaihto onnistuvat helposti. Valmistajan ilmoituksen mukaan EY-tyyppihyväksynnät sekä ABS-jarrulliselle että perinteisellä jarrujärjestelmällä varustetulle mallille ovat luvassa vuoden 2018 aikana, joten nopeusluokat tulevat olemaan 60 ja 80 kilometriä tunnissa.

Can-Am Maverick Trail DPS 1000
Moottori: Rotax V2, 976 cc, nestejäähdytys
Teho: 75 hv (800 cc 51 hv)
Vetotapa: CVT-veto, nopea/hidas, 2wd/4wd
Akseliväli: 2301 mm
Renkaat: edessä 26 x 8 x 12, takana 26 x 9 x 12
Maavara: 254 mm
Kuivapaino: 618 kg
Hinta: avoin
Takuu: 2 vuotta

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: BRP

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat