16.5.2018

Maistiainen: Audi A8 vihdoin Suomessa

Audi A8

Audi A8:n saapuminen Suomeen on kestänyt kohta puoli vuotta, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Audi A8:n matka Barcelonan auringosta Suomeen, ainakin lehdistön koeajettavaksi, on kestänyt yllättävän kauan. Ajettiinhan mallin ensikoeajot Espanjassa jo lokakuun alussa.

Nyt Auto- ja liikennetoimittajat ry:n koeajotilaisuudessa pääsimme ensi kertaa Audi A8:n ohjaksiin kotimaisella maaperällä – ja helleaallon ansiosta sääkin oli kuin viime syksynä Espanjan auringon alla.

Audi A8

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autonomisia viiveitä

Syy viiveeseen on ollut niin sanottujen Suomi-varusteltujen autojen hidas saapuminen maahan: epäilemättä Audi haluaa esitellä autot suoraan kolmostason ”kädet tietyin ehdoin irti ratista”-autonomisen ajon mahdollistavalla Audi AI traffic jam pilot -järjestelmällä. Sitä ei vielä nyt ajetuissa autoissa ollut käytössä, eli lopullinen A8-kokemus saa yhä odottaa. Teoriassa Audin pitäisi edetä ruuhkassa enimmillään 60 kilometriä tunnissa autonomisesti vailla kuljettajan välitöntä puuttumista ajamiseen. Kerrankin voi sanoa, että autolla odottaa joutuvansa ruuhkaan – ainakin ensimmäistä testikertaa varten.

Audi A8

Mainio mukavuus

Vanha sanonta ”hyvää kannattaa odottaa” pitänee silti paikkaansa: kotimaan karkea ja epätasainen asvaltti tasoittuu hienosti Audin lippulaivan alla. Vaikka tämän luokan edustusautolta ei muuta voi vaatiakaan, ei moinen ole mitenkään itsestään selvä suoritus tälläkään hintatasolla.

Audi A8

Se toinen Audi A8:n pääuutuus on uusi tietoviihdejärjestelmä. Hitaan saapumisen vuoksi se järjestelmä ehti kuitenkin maahan aiemmin uuden A7:n keulalla, mutta siihen palaamme kotimaan koeajon osalta hieman myöhemmin.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat