26.6.2018

Maistiainen: Ford Fiesta Active – kun pikkuauto haluaa olla katumaasturi

Ford Fiesta Active

Kiihtyvä katumaasturitrendi synnyttää uusia ilmiöitä: ensin saapuivat crossoverit, nyt yleistyvät maastohenkiset perheautot.

Pikkuautolle olisi tarvetta, mutta katumaasturi kiinnostaisi? Siinä syy Ford Fiesta Active -mallin olemassaoloon. Tuttua pikkuautoa on muovattu maastohenkisemmäksi pääosin optisin koristein: teemaan lähes pakolliset mustat lokasuojanlevikkeet saavat seuraa mustista helmoista ja puskureista. Takaluukkua koristaa musta rekisterikilven tausta ja katolta löytää kattokaiteet.

Teknisellä puolella Active-painos tarkoittaa 19 millimetrin korotusta maavaraan, jonka mukana saapuvat etupyörien uudet olkatuet ja uudet iskunvaimentimet. Auto on yhä etuvetoinen, mutta pienen maavaralisän ansiosta se taipuu yllättävän tiukkoihinkin paikkoihin – ainakin jos mukana on kaveri ajattamassa.

Ford Fiesta Active

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Väreillä erottuen

Sisältä löytää vakiovarusteiset urheiluistuimet. Niiden päälle tyydytään uusiin väreihin, ja ainakin koeajoauton keltaiset somisteet sopivat mainiosti raikkaaseen ulkokuoreen.

Fiesta Activen moottorivalioima kattaa Suomessa bensiinipuolella litraisen 100- tai 125-hevosvoimaisena painoksena tai 1,5-litraisen 120-hevosvoimaisen dieselin.

Ford Fiesta Active

Ajoltaan Ford Fietsa Active ei liiaksi perusmallista poikkea. Ilman suoraa vertailua on vaikea sanoa, onko korotettu maavara tuonut samalla autoon kevyen mukavuuslisän, vai johtuuko kuvitelma vain ensikoeajon tiestöstä.

Fiesta Activen hinnat alkavat 20 013 eurosta.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat