22.5.2018

Maistiainen: huippuodotettu Jaguar I-Pace valokuvien voimin

Jaguar I-Pace

Odotetusta Jaguar I-Pace -sähköautosta on nyt saatu ensimmäiset kokemukset, mutta toistaiseksi voimme jakaa vain valokuvia.

Kauan odotettua Jaguar I-Pace –täyssähköautoa päästiin viimein ajamaan Portugalissa. Vieläkään I-Pacen ominaisuuksista emme voi sanoa mitään, sillä valmistaja kieltää ajokokemuksista kertomisen 4.6. asti. Sitä ennen joudumme viittamaan lyhyeen maistiaiseen, jonka saimme Geneven autonäyttelyn yhteydessä autosta pienellä keiloin rajatulla radalla.

Jaguar I-Pace

Jotain ensimmäisestä oikeasta kosketuksesta I-Paceen kuitenkin voi kertoa valokuvin. Julkaisussa Jaguarin uutuutta päästiin ajamaan vuoristoteillä Portimãon ympäristössä, hiekkaisella vuoristopolulla ja Autódromo Internacional do Algarven kilparadalla.

Jaguar I-Pace

I-Pace on autona yksi vuoden kiinnostavimmista uutuuksista: se on ensimmäinen perinteisen autonvalmistajan tuote, joka haastaa suoraan Teslat. I-Pacen ytimenä on 90 kilowattitunnin ajoakku, joka tarjoaa uudella WLTP-ajosyklillä 480 kilometrin toimintamatkan. Mikäli löytää 100 kilowatin CCS-pikalatausaseman, latautuu akku tyhjästä 80 prosenttiin vain 40 minuutin aikana. Elämää helpottavia lukemia ovat myös 400 hevosvoiman huipputeho ja varsin avarat tilat.

Jaguar I-Pace

Mallin ennakkohinnat alkavat 84 380 eurosta, ja I-Pacet saapuvat Suomeen syksyllä.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat