Liikenne Uutinen 19.11.2015

Akunvaihto ei tästä helpotu – Uusi akku kotiinkuljetettuna ja asennettuna

AL-akkupalvelu on kokonaisuus, johon sisältyy akkumyynti, akun paikalle tuonti sekä asennus.

Autoliiton tiepalvelun tilastojen mukaan yli 35 prosenttia matkan keskeytymisistä johtuu akkuperäisestä viasta. Perinteisesti auto pyritään käynnistämään antamalla apuvirtaa, mutta jos akku on jo elinkaarensa päässä, apuvirta tarjoaa korkeintaan tilapäisen helpotuksen. Seuraavalla käynnistyksellä edessä ovat todennäköisesti samat vaikeudet. Usein temppuileva akku on niin loppu, että edessä on hinaus korjaamolle.

Uusi akku kotiinkuljetettuna ja asennettuna

Autoliitto vastaa akkupulmiin uudella palvelulla. AL-akkupalvelu on kokonaisuus, johon sisältyy akkumyynti, akun paikalle tuonti sekä asennus. Alkuvaiheessa mukana on kolmetoista aluetta Turusta Ouluun, ja tavoitteena on, että palvelu laajenee koko maan kattavaksi.

– Akut kulkevat hinausautojen kyydissä paikalle. Tämän lisäksi katukuvassa on Autoliiton akkupalveluautoja, jotka on pyhitetty akkujen ja asennuspalvelun toimittamiseen. Näin hinausautojen kapasiteettia ei tarvitse käyttää akkukeikkoihin, joissa hinausta ei tarvita, Autoliiton tytäryhtiön, AL-palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala kertoo.

– Vanha akku testataan aina, jotta varmistetaan, että ongelmien syy ei ole muualla ja, että emme vaihda turhaan hyväkuntoista akkua. Asiakas saa tositteen akun tilasta. Viemme myös vanhan akun kierrätykseen, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia siitä.

Palvelu säästää aikaa ja rahaa

Asiakkaille AL-akkupalvelu lupaa vaivattomuutta, kun akun hyytyessä ei enää tarvitse lähteä korjaamolle. Vaivan lisäksi säästyy myös rahaa, kun autolle ei tarvitse antaa apuvirtaa eikä sitä tarvitse hinata. Autoliiton mukaan palvelun tavoitteena on saada asiakkaan matka jatkumaan nopeasti ja sujuvasti.

– Akkupalvelu on monien sisarjärjestöjemme merkittävä palvelumuoto. Autoliitto on Belgian, Hollannin, Luxemburgin, Ranskan ja Puolan jälkeen kuudes akkupalvelua tarjoava autojärjestö Euroopassa, Rajala toteaa.

AL-akkupalvelu on avoin kaikille tarvitsijoille, mutta Autoliiton jäsenet saavat enemmän rahanarvoista etua. Autoliiton Plus-jäsenille luvataan 15 prosentin akkualennuksen lisäksi toimitus ja asennus veloituksetta. Ympäri vuorokauden palvelevan AL-akkupalvelun tavoittaa soittamalla Plus-jäsenten omaan avustusnumeroon. Asiakas, joka ei ole Autoliiton jäsen, voi tilata uuden akun AL-akkupalvelun puhelinnumerosta 0600 556 666.

Jaa artikkeli