Liikenne | Uutinen | 31.10.2019

Autorahoittaja alkaa kompensoida autojen päästöjä

LähiTapiola Rahoitus: Useat vähäpäästöisemmät liikkumisen ratkaisut, kuten sähköautot ja julkinen liikenne ovat monien suomalaisten ulottumattomissa arjen liikkumisessa vielä pitkään.

Jaa artikkeli

Autorahoittaja LähiTapiola Rahoitus alkaa kompensoida kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen autojen hiilidioksidipäästöt ilman lisämaksua. Yhtiö perustelee torstaina julkistamaansa mallia, sillä, että autoilu on monille arjessa välttämätöntä ja keinot päästöjen vähentämiseen etenevät verkkaisesti tai ne eivät ole kaikkien ulottuvilla taloudellisesti.

– Useat vähäpäästöisemmät liikkumisen ratkaisut, kuten sähköautot ja julkinen liikenne ovat monien suomalaisten ulottumattomissa arjen liikkumisessa vielä pitkään. Autokantamme keski-ikä pysyttelee sitkeästi yli 12 vuodessa, jolloin on tarvetta kompensoida myös näiden suurempipäästöisten autojen päästöt. Emme halunneet jäädä odottamaan hidasta muutosta vaan haluamme toimia nyt, kertoo LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö.

Yhtiö siis sitoutuu kompensoimaan kaikkien tähän mennessä ja tästä eteenpäin kuluttajille rahoittamiensa ja LähiTapiolan tai Turvan vakuuttamien, päästöluokaltaan alle 200g/km henkilö- ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöt sopimusajalta, ilman eri veloitusta asiakkaalta tai myyjältä.

Kompensointi hoituu YK:n ilmastosopimuksen alaisen puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta. Kompensoitava päästömäärä on laskettu sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle. Tarvittaessa päästöjä kompensoidaan lisää. LähiTapiola Rahoitus on osa LähiTapiola-ryhmää.

Jaa artikkeli

Keskustelu