Lumos

Liikenne Uutinen 24.9.2017

Mitä ihmettä, suuntavilkut kypärässä!

Uusi pyöräilykypärä-keksintö kohentaa polkijan näkyvyyttä.

Pyöräily muun liikenteen mukana voi olla haasteellista. Turvallisuutta on, että kanssakulkijat havaitsevat pyöräilijän ajoissa ja ylipäätään.

Moni pyöräilijä käyttää heijastavia asusteita ja pyörän valoja, mutta näkyvyyden saralla uutta ajattelua edustaa pyöräilykypärä, jossa on tehokkaat ledvalot.

Lumos

Lumos-kypärän etuosassa on kirkkaat valkoiset ja takana punaiset ledvalot. Edessä kirkkaita ledejä on 10 kappaletta, takana punaisia ledejä 38 kappaletta. Esimerkiksi autoilijalle näkee näin hämärissäkin olosuhteissa kypärän takaosan punaisin ledein toteutetun kolmion.

Lumos

Käskytys kauko-ohjaimella

Kypärässä on myös taakse ja sivuille näkyvät suuntavilkut!

Polkija käskyttää keltaisten vilkkuledien nauhaa ohjaustankoon kiinnitettävän pienikokoisen kauko-ohjaimen avulla, jossa on napit oikealle ja vasemmalle vilkulle.

Ohjaustankoon kiinnitettävän kauko-ohjaimen kytkimet ovat napakoita. Ohjain vaikuttaa myös varsin vesitiiviiltä eli säänkestävältä. Myös kypärä on rakenteeltaan säänkestävä.

Turvallisuutta luovat myös kypärän automaattiset jarruvalot. Kauko-ohjaimen sisäänrakennettu liikkeentunnistin havaitsee milloin pyöräilijä jarruttaa. Vauhdin hiljentyessä syttyvät kaikki kypärän takana olevat valot punaisena.

Kypärän ja kauko-ohjaimen voi ladata mukana tulevalla latauskaapelilla. Ledit kestävät valmistajansa lupauksen mukaisesti noin kolme tuntia yhtäjaksoista palamista ja noin kuusi tuntia vilkkuvaa palamista.

Kypärä on saatavilla aikuisten koossa (54–62 cm). Kypärän ohjevähittäishinta on 219 euroa, mutta Autoliiton AL-kaupassa hinta jäsenille on 199 euroa.

Kypärää myyvät myös verkkokaupat www.velobia.fi ja www.electrobike.fi

Lähde: Lumos-kypärä

Jaa artikkeli