Autoliiton akkupalvelu

Liikenne Uutinen 30.4.2016

Vaihda ajoissa nikotteleva akku uuteen – jottei matka tyssää ikävästi

Kun akku nikottelee, eikä lataudu täyteen, on alituista riesaa aiheuttava akku syytä vaihtaa uuteen – kätevimmin se hoituu AL-akkupalvelun avulla.

Talven kovia yöpakkasia seuraava aamukäynnistys nostaa jännitystä, nikottelun jälkeen auto käynnistyy kyllä, mutta apuvirtaakin tarvitaan yhä tiheämmin. No ymmärtäähän sen, että pakkasen kohmettaman auton sähköjärjestelmä on kovilla.

Ongelma ei kuitenkaan katoa kevään tullen, joten kylmästä ei ole enää oikuttelujen selittäjäksi.

Autoliiton akkupalvelu

Lyhyttä ajoa

Miten voi olla, että vasta nelivuotiaasta akusta ei enää ole luotettavaksi kipinän iskijäksi?

Selitys tiivistyy sanapariin lyhyttä ajoa.

Auton latausjärjestelmä lataa akun ajon aikana kyllä täyteen, mutta jos autolla ajetaan paljon lyhyitä pyrähdyksiä, ei ajonaikainen lataus riitä. Alituiset lyhyet ajot eivät ehdi lataamaan akkua täyteen. Ja kun tähän yhdistetään auton monituiset virtasyöpöt lisälaitteet, on kierre valmis.

Autoliiton akkupalvelu

Pakkaset kova vastus – ja helteet

Talvella yleisin auton tielle jäämisen syy on akun tyhjeneminen, paljastavat Autoliiton tilastot.

Talvella autossa on käytössä monia virtasyöppöjä lisälaitteita. Monelle voi olla yllätys, että myös kesäkuuma rasittaa auton akkua.

– Kesällä ei ole latausongelmaa, akku ottaa virtaa kyllä sisään, mutta kesän yli +25 asteen lämpötiloissa lämpö voi rikkoa akun, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala kertoo.

Autoliiton akkupalvelu

Akkupalvelu pelastaa

Autoliiton tiepalvelun tilastojen mukaan yli 35 prosenttia automatkan keskeytymisistä johtuu akkuperäisestä viasta. Vastaus ongelmiin on Autoliiton AL-akkupalvelu, joka tuo uuden akun tien poskeen ja asentaa sen paikoilleen.

Palvelu toimii lukuisilla paikkakunnilla pääkaupunkiseudulta Lappiin – ympäri vuorokauden.

AL-akkupalvelun yhteistyökumppani pääkaupunkiseudulla on Hinausautokeskus, jonka keltainen Mercerdes-Benz Vito saapuu apuun.

Jommi Humalajoki kättelee riuskasti, avaa konepellin ja käy töihin.

Vanhan akun koestus kertoo vastaansanomattomasti, että akku on henkitoreissaan.

– Tällä akulla ei olisi kovin kauan enää pärjätty, ei edes kesään asti. Ihan pian auto ei olisi enää käynnistynyt lainkaan, Humalajoki arvioi.

Autoliiton akkupalvelu

Akkua ei vaihdeta turhaan

Akut kulkevat hinausauton tai akkupalveluauton kyydissä paikalle.

– Vanha akku testataan aina, jotta varmistetaan, ettei ongelmien syy ole jossain muualla. Autoon ei siis vaihdeta akkua turhaan, Autoliiton Luomala kertoo.

Vanhasta akusta ei tarvitse kantaa huolta, sillä akkupalveluauto vie vanhan akun kierrätykseen.

Autoliiton akkupalvelu

Plus-jäsenille asennus veloituksetta

AL-akkupalvelu on avoin kaikille avun tarvitsijoille, mutta Autoliiton jäsenet saavat enemmän rahanarvoista etua. Autoliiton Plus-jäsen saa 15 prosentin akkualennuksen lisäksi uuden akun toimituksen ja asennuksen veloituksetta. Ja mikä vaivatonta, akkupalveluauton saa apuun myös omalle kotipihalle.

Ympäri vuorokauden palvelevan AL-akkupalvelun tavoittaa soittamalla Plus-jäsenten omaan avustusnumeroon. Autoilija, joka ei ole Autoliiton jäsen, voi tilata uuden akun AL-akkupalvelun puhelinnumerosta 0600 556 666.

www.akkupalvelu24.fi

www.hinausautokeskus.fi

Jaa artikkeli