Liikenne Uutinen 4.2.2015

Videolla esimakua uudesta Hyundai Tucsonista

Kaupunkimaasturiin muotoilulla lisää voimaa ja urheilullisuutta.

Hyundai Motor Company on paljastanut ensimmäiset vihjeet täysin uuden Tucson-mallin muotoilusta. Kompaktin C-segmentin SUV:n ensiesittely tulee olemaan Geneven autonäyttelyssä maaliskuun 3. päivänä 2015. Sen jälkeen tiedetään muotojen lisäksi muutakin tästä uutuudesta.

Oheisella videoilla Hyundain muotoilujohtaja ja uuden Tucsonin suunnittelusta vastannut Peter Schreyer esittelee uutuuden.

Uudistus alkaa muodoista

Tucsonin ulkonäköä on kehitetty tasaisesti nousevalla silhuetilla sekä luontevilla linjoilla. Auton etuosassa kromikehysteinen kuusikulmainen etusäleikkö on yhdistetty ajovaloryhmään. Tiivistetysti, voinee huoletta todeta, että luvassa on muotoviilausta menevämpään suuntaan.

Euroopassa on myyty yli miljoona kaupunkimaasturia vuonna 2000 esitellyn ensimmäisen Santa Fen jälkeen. Hyundai on malleillaan vakiinnuttanut asemaansa segmentissä, joten uutuus on valmistajalleen merkittävä.

Eurooppalaisuus korostuu

Lukujen valossa Hyundai haluaa Euroopassa korostaa eurooppalaisuuttaan. Hyundai Motor Company myi vuonna 2014 koko maailmassa yhteensä 4.961.877 uutta autoa. Niistä rekisteröitiin Euroopassa 424.467 kappaletta.

Euroopan alueella myydyistä Hyundai-malleista 95 % on suunniteltu, kehitetty ja testattu Euroopassa. Autoista 90 % valmistetaan Hyundain tehtailla Tsekin tasavallassa ja Turkissa. Hyundai myy autoja yhteensä 30 eri Euroopan maassa ja 2500 myymälässä.

Suomessa Hyundai on tuttu merkki, mutta kovin suuresta pelurista ei toistaiseksi ole kyse. Vuonna 2014 Hyundai-malleja rekisteröitiin Suomessa kaikkiaan 2 156 kappaletta, markkinaosuuden ollessa kaksi prosenttia.

Jaa artikkeli