Lentokone

Matkailu Uutinen 6.4.2018

Älä unohda korvatulppia – vinkit mukavampaan lentomatkustamiseen

Matkustamismukavuutta lennolla voi lisätä pukeutumalla väljästi ja juomalla riittävästi vettä. Mukaan kannattaa pakata myös kompressiosukat, kuulokkeet ja korvatulpat.

Lentokoneessa voi tehdä olonsa mukavaksi pienillä valinnoilla, kertoo Finavia. Omaan lentomukavuuteensa voi Finavian mukaan vaikuttaa jo varausvaiheessa: käytäväpaikalta pääsee helposti jaloittelemaan ja voi helposti ojennella jalkojaan tarvittaessa.

Panosta mukavuuteen ja juo vettä

Yksi helpoimmista vinkeistä olotilan helpottamiseen lennon aikana on Finavian mukaan riittävä vedenjuonti.

– Koska ilma on koneessa kuivaa, vesipullo kannattaa pitää ulottuvilla koko ajan ja myös juoda siitä säännöllisesti, Kittilän lentoaseman lähtöselvityksessä työskentelevä Iina Mäntynen kertoo.

Mäntysen mukaan pientä lisämukavuutta lennolle tuovat myös käsimatkatavaroihin pakatut käsivoide ja huulirasva. Myös kuulokkeet, korvatulpat ja unimaski voivat helpottaa matkustamista erityisesti pitkillä lennoilla.

Väljät vaatteet, kompressiosukat ja suihku

Mäntynen neuvoo pukemaan lennolle väljät ja mukavat vaatteet ja helpottamaan jalkojen oloa kompressiosukilla.

– Ne edistävät verenkiertoa sekä vähentävät turvotusta ja levottomien jalkojen tuntua, kuntosalillakin työskentelevä Mäntynen neuvoo.

Lennon jälkeen on Finavian mukaan viisasta ravistella kroppaa hereille ja suunnata sitten kohti majoitusta.

– Kun saapuu majoitukseen, suihku ja uinti mahdollisuuksien mukaan ovat hyvä tapa saada kroppa hereille ja freesiksi, minkä jälkeen voi nautiskella olosta ja keskittyä vaikkapa nukkumaan matkaväsymyksen pois. Näin voi aloittaa lennon jälkeen loman tai arjen taas uusin voimin, Mäntynen sanoo.

Lähde: Finavia Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Jaa artikkeli