matka kortit vakuutus

Matkailu Uutinen 19.1.2019

Matkavakuutuksesta pihistäminen voi käydä yllättävän kalliiksi

Äkillinen sairastuminen tai loukkaantuminen ulkomailla voi käydä kalliiksi ilman matkavakuutusta.

On sitkas harhaluulo, että valtio maksaisi henkilön kotiinkuljetuksen, jos loukkaantuu tai sairastuu vakavasti ulkomailla. Valtiolla tai EU:lla ei ole tällaista velvollisuutta.

Vakuutuksesta pihistäminen on väärä tapa säästää. Äkillinen sairastuminen tai loukkaantuminen ulkomailla voi käydä erittäin kalliiksi, mikäli matkailijalla ei ole vakuutusta. Esimerkiksi ambulanssilento takaisin kotomaan kamaralle voi hyvinkin maksaa 30 000 euroa.

Hoitokulut maksetaan 90–120 päivältä

Matkavakuutus korvaa esimerkiksi silloin, kun sairastuu matkalla tai ei edes pääse varatulle ja maksetulle matkalle äkillisen sairauden vuoksi.

Mikäli sairaus on ollut jo ennen matkaa, korvataan matkustajavakuutuksesta korkeintaan vain akuutti ensiapuhoito matkakohteessa siinä tapauksessa, että sairaus on äkillisesti ja odottamatta pahentunut matkalla. Muita kuluja ei korvata.

Vakuutusyhtiöstä riippuen matkasairauden hoitokuluja maksetaan 90–120 päivää hoidon alkamisesta. Kun aika tulee täyteen, korvaukset päättyvät, vaikka sairaus jatkuisi.

Jatkuva vai erillinen vakuutus?

Jos matkailee vain satunnaisesti ja harvemmin kuin kerran vuodessa, voi vakuutuksen ottaa yksittäiselle matkalle. Moni säännöllisesti matkaileva on päätynyt hankkimaan jatkuvan matkavakuutuksen. Jatkuvat vuosivakuutuksetkin ovat voimassa vain enintään tietyn pituisilla matkoilla, usein esimerkiksi enintään kolmen kuukauden yhtäjaksoisilla matkoilla.

Matkavakuutus muokata vastaamaan omia matkustustottumuksia myös peruutusturvan osalta.

Lähde: Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli