Karibia risteily

Matkailu 26.12.2019

Paratiisiloma risteillen Karibialla

Karibian risteilyllä elämyksiä ovat herkulliset ruuat, Maya-temppelit ja eksoottiset eläimet.

Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä sijaitseva Karibian saariryhmä on trooppinen paratiisi. Päivän keskilämpötila helmikuussa on +27 astetta, aurinko porottaa tulisesti pilvisinäkin päivinä ja sadekuurot ovat yleisiä, joten ilman kosteusprosentti on korkea. Mukaan kannattaa siis pakata hyvää aurinkovoidetta, aurinkolasit ja päähine.

10 päivän risteilyt suosittuja

Aluksemme Costa Deliziosa on mitoiltaan valtava, mutta matkustajia mahtuu mukaan varsin sopivasti, 2 800, eli saman verran kuin huomattavasti pienempää kotoiseen Viking Graceen. Matkustajien viihtyvyydestä huolehtii peräti 850 henkinen miehistö.

Karibia risteily

Laivan risteilypäällikkö Massimiliano Bertolotto sanoo, että Euroopasta tuleville asiakkaille suosituin risteilyn pituus on 10 päivää. Pitkästä lentomatkasta johtuen monille viikko on liian lyhyt aika, mutta kaksi viikkoa saattaa tuntua liian pitkältä.

– Suomalaisten osuus laivan matkustajista on kasvanut selvästi viimeisten 3–4 vuoden aikana. Risteilyllä voi olla mukana 100–200 suomalaista, Bertolotto laskee.

Italialaisen keittiön herkkuja

Costa Deliziosan ravintolat tarjoavat matkustajille aitoja italialaisia herkkuja, joihin yhdistyy Karibian alueen makuja. Laivan kolmessa keittiössä työskentelee peräti 150 ruoka-alan ammattilaista ja kaikki raaka-aineet ovat ehdottoman tuoreita.

Karibia risteily

Karibian saarilta hankitaan risteilyn aikana tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Kaikki laivan leivät, makeat leivonnaiset ja jälkiruoat leivotaan laivan leipomossa.

– Emme käytä pakasteita tai puolivalmisteita ja kaikki raaka-aineet ovat tuoreita. Pakasteena laivalle tulee ainoastaan lihaa ja kalaa. Hyvä laatu on meille erityisen tärkeää, menemme kaikessa maku edellä, laivan hotelli- ja ravintolatoiminnasta vastaava Eduard Puckl tähdentää.

Ruokaa vuorokauden ympäri

Buffet- ja á la carte -ravintoloiden herkkupöytien ohella herkuttelimme muun muassa Lido Azzurro Blussa, jossa herkutellaan hummereilla laivan kannella, kirkkaan tähtitaivaan alla.

Ruokaa on tarjolla vuorokauden ympäri ja risteilyn hintaan sisältyvät kaikki ateriat sekä virvoitus- ja alkoholijuomat baareissa ja ravintoloissa. Premium-alkoholeista, osasta drinkkejä, samppanjasta ja vuosikertaviineistä peritään lisämaksu. Ja jos halusimme syödä hytissä, ruoka tarjottiin hyttiin ilman lisämaksua.

Karibia risteily

Maya-temppeleitä ja eksoottisia eläimiä

Karibian risteilyillä on mahdollisuus tutustua sekä alueen saarten, että Meksikon mantereen nähtävyyksiin.

Caymansaarten suurin saari, Grand Cayman ja pääkaupunki George Town tulivat tutuiksi kaupunkikierroksella. Kaupungissa oli kokemattomankin matkailijan helppoa liikkua, sillä laiva on koko ajan näkyvissä ja pääkatu kulkee rannan suuntaisesti.

Meksikon Costa Mayassa tutustuimme sademetsien siimeksessä sijainneeseen maya-kulttuurin keskukseen Chacchobenin raunioalueella. Alueella kukoisti vireä kulttuuri ja vilkas kaupankäynti 250-luvulta aina 900-luvulle saakka.

Maya-kulttuuriin tutustuttiin myös Meksikon suurimmalla Atlantin puoleisella saarella, Cozumelissa. Näimme kiertoajelulla itärannan upeita hiekkarantoja, pysähdyimme karunkauniilla El Miradorin näköalapaikalla ja seurasimme jokeen kiireesti karkaavia krokotiileja.

Miamin kaupunkikierroksella tutustuimme oppaiden johdolla alueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin ja historiaan. Näimme esimerkiksi kuuluisan Coconut Groven alueen, jossa on asunut muun muassa Elizabeth Taylor sekä Michael Jacksonin Thriller-videosta kuuluisan hautausmaan.

Jaa artikkeli