4.6.2016

”40 puhelimen mies” vastaa Nissanin yhdistettävyydestä

Nissan 40 puhelimen mies

"40 puhelimen mies" ei ehkä kuulosta tärkeältä, mutta tutkimusten mukaan matkapuhelimen yhdistettävyydellä voi olla isompi rooli autoa ostettaessa kuin taloudellisuudella.

Ostaisitko muuten täydellisen auton, jos sen viihdejärjestelmä ei keskustelisi älypuhelimesi kanssa? Nissanin mukaan et ostaisi, sillä tutkimuksen mukaan yhteydet rakkaan älypuhelimen kanssa saattavat ajaa ohi jopa auton tyylistä tai taloudellisuudesta autoa valitessa.

Konsulttiyhtiö McKinsey & Companyn Nissanille teettämässä tutkimuksessa kävi ilmi, että 28 prosenttia crossovereiden ostajista nostaa älypuhelinyhteydet esimerkiksi taloudellisuutta tärkeämmäksi ominaisuudeksi. Vastaajista 13 prosenttia puolestaan ei ostaisi autoa, joka ei ole kytketty nettiin. Viidennes puolestaan olisi valmis vaihtamaan automerkkiä toimivampien yhteyksien takia. Jos autossa tulee vietettyä yli 20 tuntia viikossa, nousee vaihtajien määrä jo kahteen viidesosaan.

Tutkimuksen myötä Nissan lupaakin panostaa puhelinyhteyksien tutkintaan. Euroopassa tiimiä johtaa Patrick Keenan, joka tunnetaan talon sisällä "40 puhelimen miehenä". Yhdessä tiiminsä kanssa hän kommunikoi alan asiantuntijoiden kanssa tulevien trendien ennustamiseksi ja huolehtiaakseen, että Nissanin viimeisimmät viihdejärjestelmät toimivat nykyisten ja vanhempien puhelinten kanssa, ainakin suurimmaksi osin.

Nissan 40 puhelimen mies
Patrick Keenan testaa Nissanin tulevia malleja päivittäin sadoilla puheluilla.

– Tehtäväni on huolehtia, että kukaan Euroopassa ei lähde kävelemään Nissan-jälleenmyyjän luota sen takia, että hänen puhelimensa ei toimi auton kanssa, Keenan kommentoi.

– Nykyisillä autoilla on noin kuuden-seitsämän vuoden kierto ennen kuin uusi malli syrjäyttää ne, mutta matkapuhelimet voivat vaihtua jopa kahden vuoden välein. Autojen ja puhelinten välisestä yhteydestä huolehtiminen on työni tärkein asia, hän jatkaa.

Keenanin pöytälaatikossa on tusinoittain puhelimia, joilla hän soittaa satoja testipuheluita päivittäin. Työ on tärkeää, sillä entistä paremmat yhteydet ja niiden tietoturva ovat tärkeä osa myös tulevaisuuden autonomista ajamista. Nissan lupailee Qashqain oppivan ProPilot 1.0 (yhtä kaistaa moottoritiellä) -nimellä kulkevan autonomisen ajamisen vuoden 2017 aikana.

Lähde ja kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy