14.4.2019

Autojen rahoitus murroksessa – osamaksun ja leasingin osuus kasvussa

autokauppa

Autoala arvioi, että uudenlaisten rahoitustapojen käyttö tulee kasvamaan.

Autoala uskoo, että uudenlaisten rahoitustapojen käyttö tulee kasvamaan uusien autojen kaupassa. Ala uskoo erilaisten osamaksujärjestelyjen sekä myös yksityishenkilöille suunnattujen leasingvaihtoehtojen nostavat maltillisesti suosiotaan.

– Autokaupan kuluttajille tarjoamat erilaiset vakuudelliset rahoituskeinot ovat ilmiselvästi kilpailukykyisiä pankkipuolen tarjoamiin lainavaihtoehtoihin nähden, sillä ne ovat nostaneet suosiotaan, Autoalan Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Heikki Häggvist arvioi.

Häggvist esittelee autokaupan alan yrityksille tehtyä tuoreinta vuotuista kyselyä, jonka perusteella osamaksun ja leasingin keskimääräisen osuuden arvioidaan kuluvana vuonna kasvavan, joskin varsin maltillisesti.

Häggvistin mukaan rahoitusmuotojen joustavuudesta ja monimuotoisuudesta tulee uusia kilpailukykytekijöitä autokaupalle, jolla voi erottautua edukseen kuluttajien silmissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ostaisinko nyt, vai lykkäisinkö päätöstä?

Autoalaa ravisteleva murros eli liikenteen päästötalkoot, vaihtoehtoisten käyttövoimien esiinmarssi ja liikenteen verotukseen uumoillut muutokset ovat hämmentäneet autoa ostavia suomalaisia.

Kuluttajia mietityttää kysymys millainen auto olisi järkevää hankkia, vai pitäisikö hankintaa kenties epävarmassa tilanteessa vielä lykätä tuonnemmaksi.

Häggvistin mielestä ei ole iso yllätys, että epävarmuus näkyy myös tuoreen kyselyn tuloksissa. Autoliikkeiden saamien asiakaskokemusten mukaan ihmisiä mietityttävät eniten epävarmuus käyttövoiman valinnasta ja autoilun verotuksen kehityksestä.

– Ne ovat kaksi merkittävintä kysymystä, mitä kuluttajat pohtivat omissa valinnoissaan.

Teksti: Moottori Kuvat: Moottorin arkisto Lähteet: Autoalan Keskusliitto (AKL), Autoalan tiedotuskeskus