27.9.2016

Autokauppaan uusi haastaja – luvassa aggressiivista hinnoittelua ja laaja valikoima

Autoliike Auto-Bil

Uusi autokauppaketju Auto-Bil haastaa käytettyjen autojen kauppiaat aggressiivisella hinnoittelulla. Yritys kertoo tavoittelevansa nopeaa kasvua ja mahdollistavansa autokaupan vaikka chatissa.

Uusi autoliikeketju Auto-Bil levittäytyy Suomeen. Myymälöitä on vasta kaksi, mutta tavoitteet selvästi korkeammalla. Yritys kertoo haastavansa muun muassa käytettyjen autojen kaupassa tukevan jalan sijan saavuttaneen Kamuxin aggressiivisella kasvustrategialla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kesällä 2016 perustettu Auto-Bil tähtää valtakunnalliseksi autokaupaksi. Yritys kertoo keskittyväsä edullisiin mutta laadukkaisiin vaihtoautoihin, joita perinteisesti myyvät paikalliset käytettyjen autojen kauppiaat.

Ensimmäinen Auto-Bil avattiin kesäkuussa Helsingin Herttoniemeen. Tänä maanantaina avataan toinen myymälä Kirkkonummelle ja lokakuun aikana kolmas Vantaalle.

Auto-Bil analysoi kaupungit

– Olemme analysoineet kaikki Suomen kaupungit asiakaspotentiaalin sekä käytettyjen autojen tarjonnan perusteella ja tulemme laajentamaan Auto-Biliä vauhdikkaasti vuosien 2017-2018 aikana. Auto-Bilin käytettyjen autojen hinnoittelu on poikkeuksellisen aggressiivista, kuvailee Auto-Bilin taustalla olevan LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Auto-Bilin toimintaperiaatetta kuvaillaan yksinkertaiseksi. Kaupanteon taustalla jylläävät tehokkaat prosessit, tiukka kustannuskuri ja tavoitteena on nopea varastonkierto.

Yrityksen mukaan luvassa on hintatietoiselle kuluttajalle sopiva laaja valikoima. Nettikauppaa silmällä pitäen autot kuvataan ja mallinnetaan niin laadukkaasti, että autokauppoille voi ryhtyä myös kotisohvalta poistumatta.

– Palvelemme myymälässä, puhelimessa, sähköpostitse ja chatissa. Herttoniemen Auto-Bilistä on myyty jo 500 autoa, joista kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Meillä on paljon osaamista tästä liiketoiminnasta - ja käytettyjen autojen markkinassa on selvästi kysyntää tällaiselle konseptille, kertoo Auto-Bilin myynnistä vastaava Harri Hartikainen.

Taustalla LänsiAuto

Auto-Bilin omistaa LänsiAuto-konserni, joka on oman näkemyksensä mukaan Suomen nopeimmin ja kannattavimmin kasvava merkkiliikeketju.

LänsiAuto-konsernin liikevaihto on vuonna 2016 yli 250 miljoonaa euroa. Omistustaustan vuoksi Auto-Bil kertoo omaavansa ainutlaatuisen hankintakanavan käytetyille autoille ja taustavoimaa nopeaksi luonnehditun laajentumistavoitteen tueksi.

Lähde ja kuva: Auto Bil

Luetuimmat