22.2.2022

Autoliitto laajentaa reviiriään: luvassa valtakunnallinen latausverkosto

Autoliitto latausverkosto

Autoilijoiden etujärjestö Autoliitto pitää sähköautojen yleistyessä tärkeänä huolehtia kattavasta ja nopeasta latausverkostosta. Sen vuoksi yhdistys rakentaa valtakunnallisen latausverkoston yhteistyössä Virran kanssa.

Autoliiton mukaan tarve latauspaikoille kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti, sillä vuonna 2021 jo joka kymmenes uusi auto oli täyssähköauto, ja joka viides lataushybridi – kasvu aiemmista vuosista onkin ollut huomattavan suurta. Vaikka suurin osa autojen käyttämästä virrasta ladattaneen kotona, Autoliiton mukaan autoja on päästävä lataamaan myös matkan varrella ilman pitkää jonottamista.

Latausasemien tarpeeseen Autoliitto vastaakin rakentamalla valtakunnallisen latausverkoston yhdessä Liikennevirta Oy:n kanssa. Lataustoiminnan kerrotaan olevan osa Autoliiton uutta sähköautoilua edistävää strategiaa, jonka tarkoituksena on tuottaa suomalaisille autoilijoille uusia ja vetovoimaisia palveluita.

Autoliiton latausverkostosta tulee kaikille avoin, mutta yhdistyksen jäsenten kerrotaan saavan erityisetua latauksiinsa.

Latausinfraan liittyvää toimintaa tullaan ohjaamaan AL-lataus Oy -tytäryhtiön kautta, jonka toimitusjohtajaksi on nimetty Autoliiton kaupallinen johtaja Niila Rajala.

– Yhteistyö Virran kanssa tarjoaa meille nopean ja helpon tavan tuottaa latauspalveluita. Olemme käynnistäneet neuvottelut useiden tahojen kanssa latauspisteiden sijainneista ja tavoitteenamme on avata ensimmäiset Autoliiton latausasemat tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, Rajala kertoo.

Autoliiton latausverkoston kerrotaan tulevan osaksi koko Suomen ja Euroopan kattavaa Powered by Virta -verkostoa.

– Mahtavaa, että Autoliitto ottaa nopein ja käytännöllisin toimin vahvaa roolia sähköistyvässä liikenteessä. Autoliitolla on Virta-yhteistyön kautta mahdollisuus tarjota uudenlaisia palveluita niin jäsenilleen kuin muillekin autoilijoille tuottamalla moderneja latausratkaisuja julkiseen käyttöön, Virran Suomen latausverkoston maajohtaja Aleksi Patana hehkuttaa.

Lähde: Autoliitto Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat