28.12.2022

Ensitiedot kasassa: Hyundai Kona on toisessa sukupolvessaan suurempi ja takuulla erottuva

Ensikuvien perusteella uusi Kona ottaa vaarin Hyundain viimeisimmästä muotoilufilosofiasta. Voimalinjoista voi kertoa tässä vaiheessa ainakin sen, että monipuolisella pohjalla jatketaan.

Hyundai ei poikennut toisen sukupolven Konan kohdalla tavoistaan, sillä ensin saimme kourallisen virallisia kuvia ja vähän pohjustusta, perusteellisempien tietojen seuratessa vähän tuonnempana. Tuotantoon autoa odotetaan johonkin kohtaan ensi vuodelle, mahdollisesti mallivuodeksi 2024.

Nykyinen Kona eteni tuotantolinjoille vuonna 2017, eikä siten ole mitenkään vanha malli. Uusi polvi kuitenkin nostaa Konan uusimmalle tasolle Hyundain muotoilufilosofioissa, jotka vaihtelevat merkittävästikin riippuen esimerkiksi maanosista, autoluokista, malli-i'istä sekä käyttövoimista. Tulevan Konan keulalla nähtävä ilme mukailee - ensimmäisenä Suomessa tarjottavana mallina -  pikkubussi Stariassa sekä uuden polven Grandeurissa nähtävää muotia, jonka keskiössä on Seamless Horizon -ledinauhat edessä ja takana. Tyyli ja yksityiskohdat myös vaihtelevat versiosta toiseen, ja täyssähkömallissa Seamless Horizon noudatteleekin Ioniq-malleista tuttua Parametric Pixel -kuviota.

Joka tapauksessa toisen polven Kona tulee olemaan erottuva tapaus kompaktien crossovereiden laajassa joukossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suunniteltu sähköautoksi

Mielenkiintoisesti uusi Kona on suunniteltu rakenteeltaan lähtökohtaisesti sähköautoksi. Siitä huolimatta Konaa tullaan tarjoamaan entiseen tapaan myös hybridivoimalinjalla sekä polttomoottorisena. Kattauksessa on huomioitu monien eri markkina-alueiden tarpeita, mutta täyssähköversion voisi olettaa kasvattavan osuuttaan ainakin täällä päin maailmaa. Ikään kuin neljäntenä voimalinjavaihtoehtona Hyundai mainitsee suorituskykymalli Kona N:n.

Kona tulee uudessa sukupolvessaan kasvamaan kokoa. Kuusi senttimetriä lisää akseliväliin, 2,5 senttiä leveyteen sekä peräti 15 sentin venytys kokonaispituuteen tietävät hyvää Konan sisätiloille. 4 355 millin mittaisena Kona on ottanut kiinni kehittyvien markkinoiden Cretan, kasvattanut eroa Bayoniin, ja tullut 15 sentin päähän Tucsonista, jonka voimakkaista pokkauksista sen kylkilinjatkin ovat muuten inspiroituneet.

Lähde ja kuvat: Hyundai Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat