30.6.2016

Ford EcoSport – edullinen crossover nyt myös Suomeen

Ford EcoSport
Ford Ecosport tarjoaa edullisen katumaasturikokemuksen.

Ford EcoSport saapuu Kugan ja Edgen rinnalle valmistajan katumaasturivalikoimaan. Halpojen hintojen lisäksi uutuus lupaa ainakin käsijarrun olevan helppokäyttöinen.

Ford EcoSport laajentaa Fordin katumaasturivalikoimaa nyt myös Suomessa, uutuuden asettautuessa Kugan ja Edgen rinnalle mallistossa. Valmistajan mukaan kaupunkiympäristöön suunniteltu auto viihtyy myös epätasaisemmassakin maastossa. Suunnittelun painopisteitä ovat olleet käytännöllisyys ja monipuolisuus.

Intiassa kehitetyn ajoneuvon eurooppalaistaminen on ollut Fordille haaste, mutta yhtiö vannoo kehittäneensä EcoSportia eurooppalaisempaan makuun Belgian Lommelissa sijaitsevalla testiradalla. Huomiota on kiinnitetty erityisesti jousitukseen, iskunvaimennukseen, korin jäykkyyteen, ajonvakautusjärjestelmään sekä ohjaustehostimen hienosäätöön. Myös äänien ja tärinöiden vaimennukseen on kuulemma panostettu tuotepäivityksen yhteydessä.

Ford EcoSport

Suomessa EcoSport saapuu kahden varustetason voimin. Trend-varustetason kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa lämmitettävä tuulilasi, automaattinen ilmastointi, led-päivänajovalot sekä sähköikkunat. Titaniumissa mukaan tulevat osanahkaverhoillut istuimet, 16" kevytmetallivanteet, avaimeton käynnistys ja keskuslukitus. Myös lukuisat kosmeettiset yksityiskohdat saavat lisää hohtoa.

Ford EcoSport

Fordin mukaan EcoSportin tummanpuhuva verhoilu erottautuu edukseen ja Titanium-varustetason istuinverhoilu hurmaa korkealaatuisuudellaan. Myös käsijarrun kahva on valmistajan mukaan sijoitettu siten, että sitä on mahdollisimman helppo käyttää.

Lisävarustelistalta puolestaan löytyy EcoSportin alkuperäishenkeen kuuluva takaluukun ulkopuolelle kiinnitetty vararengas, Ford Sync-yhteysjärjestelmä 4-tuumaisella värinäytöllä sekä navigointijärjestelmä ja peruutuskamera.

Ford EcoSport
Ford EcoSportin takaluukku aukeaa sivuttain.

Moottorivaihtoehdot ovat yksinkertaiset. Bensiinivaihtoehtona on 1,0-litrainen EcoBoost, joka liikuttaa EcoSportia 125 hevosvoiman turvin. Yhdistetyksi kulutukseksi moottorille luvataan 5,4 litraa per 100 km (CO2 125g/km). Dieselinä puolestaan häärää 1,5-litrainen TDCi, joka kuluttaa 4,4 litraa per 100 km ja tuottaa 115 grammaa per kilometri tuottaessaan 95 hevosvoiman tehot.

Ford EcoSport

Ford EcoSport -hinnasto, kokonaishinta Suomen autoveron kanssa:

Ford EcoSport1.0 EcoBoost 125hv Start/Stop M5 Trend20 096,51 €
Ford EcoSport1.0 EcoBoost 125hv Start/Stop M5 Titanium22 208,10 €
Ford EcoSport1.5 TDCi 95hv Start/Stop M5 Titanium21 910,34 €

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat