31.7.2016

Ford Focus RS:n driftaustila keksittiin vahingossa

Ford Focus RS

Monien muiden iloisten vahinkokeksintöjen tavoin myös Focus RS:n sivuluisutila keksittiin kokeilemalla.

Autotoimittajia ilahduttava ja australialaisia vihastuttava Ford Focus RS:n driftaustila keksittiin Ford Performancen ajoneuvojohtajan Tyrone Johnsonin australialaiselle Motoring-julkaisulle antaman haastattelun mukaan täysin vahingossa eikä sen alunperin ollut tarkoitus olla erillinen ominaisuus.

Kaiken taustalla ovat jälleen kerran insinöörit ja tylsyys, sillä kokeillessaan GKN:n toimittaman nelivetojärjestelmän toimintaa insinöörit huomasivat, että voimanjakoa ja ajonvakautusta säätämällä he pystyivät sallimaan isot sivuluisut. He eivät kuitenkaan uskoneet, että tämä riittäisi vielä ominaisuudeksi.

Ford Focus RS

Kun ajoneuvo esiteltiin Fordin teknisen kehityksen päällikölle, Raj Nairille, kehitystiimi kuvaili temppua "hauskaksi pikku kikaksi". Nair oli kuitenkin toista mieltä, kommentoiden Johnsonin mukaan "Tästä täytyy tehdä iso numero eikä vain marginaalijuttu".

Aika näyttää miten viisas Nair lopulta oli, mutta toistaiseksi driftaustila on eräs Focus RS:n suosituimmista ominaisuuksista. Ford kuitenkin muistuttaa, että erinomaisuudesta huolimatta drift-modea ei pidä käyttää julkisessa liikenteessä.

Lähde: Road & Track, Motoring Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat