10.8.2016

Futista sähköauton ratissa – Nissan Leafilla voi tehdä myös maaleja

Futista sähköauton ratissa

Vastakkain ovat jalkapallon suurjoukkueet Sevilla FC ja Real Madrid, pelinä Playstationin ikisuosikki PES, peliohjaimina auton hallintalaiteet ja ratissa täysi tumpelo.

Tämä ei voi mennä pieleen.

Peli alkaa. Oma pelaajani seilaa niin yössä, että oikeassa pelitilanteessa valmentajan tulisi ottaa minut vaihtoon oman pelin sabotoinnista.

Vastustaja hallitsee pelitapahtumia mielin määrin, ja pitää lyhytsyöttöpelillä palloa varmaan prosenttiluvuin 70–30.

Futista sähköauton ratissa – Nissan Leafilla voi tehdä myös maaleja

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Loistavia harhautuksia

No nyt, kuin vahingossa juoksen vastustajan pallollista pahki ja saan kuin saankin ryöstettyä pallon. Nopea käännös ja säntään juoksuun. Harhautan aluksi yhden kääntämällä rattia vasempaan ja sitten hyvällä onnella toisen kääntämällä rattia oikeaan.

Ja kun kaikki näyttää otolliselta painan kaasupoljinta ja lähetän vihaisen kudin kohti maalia.

Kaikki olisi muuten hyvin, mutta potku – vaikka hevosenpotku onkin – lähtee aivan liian kaukaa, jostain 35 metristä, eikä maalivahdilla ole vaikeuksia kutini kanssa.

Futista sähköauton ratissa
Playstationin Pro Evolution Soccer -futispeliä voi pelata myös autolla. Pelaaja istahtaa Nissan Leafiin ja ohjaa pelaajansa liikkeitä auton hallintalaittein. Nissan esitteli pelimahdollisuutta Norjan Trondheimissa.

Armotonta sekoilua

Sekoilen armottomasti sen kanssa, mitä ratin kytkimistä painan milloinkin ja milloin pelaajan olisi aika kääntyä. Juoksen kovaa kohti vasenta laitaa, mutta aivan muuhun suuntaan kuin vastustaja, joka murtautuu kolmen pelaajan voimin keskeltä. Tarkka kuti oikeaan alakulmaan.

Ei ihme, että veskarin suu näyttäisi käyvän omille pelaajille.

Tauolle mennään yhden maalin tappioasemassa.

No nyt alkaa löytyä

Toisella puoliajalla käsi–jalkakoordinaatio alkaa pelata ja ratin kytkimet löytyä.

Etenene jo varsin järkevästi ja syötellen, joukkueena kohti vatustajan kuudentoista aluetta. Laukaus kohti maalia on kuitenkin ponneton, mutta lähtee niin yllättävästä piakasta sivusta oikealta, että pallo lipeää maalivahdilta yli päätyrajan. Saan siis kulmapotkun.

Se lähtee vilkun viiksestä ja laskeutuu kauniisti miesrykelmään maalin edustalle, jossa omia on ainakin kolme. Ilmeisesti pukkaan oikea-aikaisesti, sillä maaliverkko heilahtaa ja pelaajani nostaa kädet ylös ja ryntää tuuletukseen.

Benzemaaaaaaaa…

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Futista sähköauton ratissa

Reilu meininki

Olen loppumatsin ajan armollinen vastustajia ja heidän kannattajiaan kohtaan. Suvaitsen pelin päättyä reilussa urheiluhengessä 1–1 lukemin.

Ihan hauska kokemus, vaikka ei siinä mitään syvempää järkeä ollutkaan: pelata virtuaalijalkapalloa sähköautolla.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Luetuimmat