11.12.2017

Sport Glide – Harley-Davidson täydentää Softail-mallistoa yhdeksännellä uutuudella

Harley-Davidson Sport Glide

Vuoden 2018 uusi Sport Glide on tehdasvalmisteinen custom-pyörä, joka soveltuu kaupunkiajamiseen, työmatkoihin ja pitkän matkan ajoon.

Vaikka Sport Glide lainaa tyyliinsä viitteitä Harley-Davidsonin Touring-mallistolta, on se leimallisesti omanlaisensa ja nykyaikainen kokonaisuus.

Sport Glide on Harley-Davidson Softail -malliston yhdeksäs jäsen ja tähän mennessä viimeisin sadasta moottoripyörämallista, jotka yhtiö suunnittelee esittelevänsä vuoteen 2027 mennessä.

Harley-Davidson Sport Glide

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Urheilullisempi kuin touring-mallit

Milwaukee-Eight 107 V-Twin -moottorissa on painotettu erityisesti tasaista vääntömomenttia. Katteessa näkyy Harley Touring -mallien lepakonsiipikatteen vaikutus, mutta sitä on hienosäädetty urheilullisempaan suuntaan. Kate on kiinnitetty pikakiinnityspidikkein, eli sen asentaminen ja irrottaminen on nopeaa.

Tuulensuojasta nauttivat kuljettajat voivat puolestaan vaihtaa vakiona 1,5 tuuman korkuisen tuulilasin lisävarusteena saatavaan 5,5-tuumaiseen Light Smoke -tuulilasiin.

Harley-Davidson Sport Glide

Sport Glidessa käytetään directional-vanteita, jotka ovat ensimmäiset Harley-Davidsonin tehtaalla muille kuin CVO-malleille valmistetut.

Lukittavat ja kovat sivulaukut ovat virtaviivaista simpukkamallia. Laukut voi myös poistaa pikalukitusmekanismilla, eikä kiinnityspisteitä juuri edes huomaa. Laukkujen yhteenlaskettu tilavuus on 25,5 litraa.

Matkatavaratilaa voi lisätä lisävarusteena saatavalla, takamatkustajan istuimeen kiinnitettävällä sissy bar -selkänojalla, matkatavaratelineellä tai Tour-Pak-kiinnityskehyksellä.

Korkea varustetaso

Istuimen korkeus on 653 millimetriä. Daymaker LED -etuvalojen lisäksi pyörästä löytyvät kirkkaat taka- ja vilkkuledit. USB-latausportti, avaimeton käynnistys ja Harley-Davidson Smart Security System -turvajärjestelmä ovat Sport Gliden vakio-ominaisuuksia.

Harley-Davidson Sport Glide

Sport Glide rullaa uusilla Mantis-alumiinivanteilla (edessä 18-tuumainen, takana 16-tuumainen) ja Michelin Scorcher 31 -renkailla.

Sport Glide sisältää muiden Softailien tapaan uuden monoiskunvaimentimilla varustetun takajousituksen, jossa on hydraulinen esisäätömahdollisuus. Säätö onnistuu oikeanpuoleisen kannen alta löytyvällä nupilla.

Saatavana on kolme värivaihtoehtoa: Vivid Black, Twisted Cherry ja Silver Fortune.

Lähde ja kuvat: Harley-Davidson

Luetuimmat