7.11.2022

Henkilöautojen rekisteröinnit sukelsi lokakuussa – matkailuautoilla sen sijaan positiivinen kuukausi

Matkailuautojen ensirekisteröinneissä oli positiivinen kuukausi, vaikka ennätysvuoden 2021 rekisteröinneistä ollaan silti jäljessä.

Henkilöautojen ensirekisteriöinnit ovat olleet koko vuoden 2022 laskussa edelliseen vuoteen nähden, eikä lokakuussakaan näkynyt piristymistä. Henkilö- ja pakettiautojen rekisteröinnit laahaavat pandemian aiheuttaman komponenttipulan sekä sitä seuranneen Ukrainan sodan vuoksi pahasti vuoteen 2021 nähden. Henkilöautojen rekisteröinneissä lokakuu oli syyskuutakin vaisumpi.

Matkailuautojen puolella sen sijaan menee paremmin. Vuosi 2021 oli matkailuautojen rekisteröinneissä ennätysvuosi, eikä samaan ensirekisteröintimäärään päästä tänä vuonna, mutta lokakuu oli pitkästä aikaa postiivinen, varsinkin matkailuvaunujen puolella.

Lokakuussa 2022 ensirekisteröitiin 141 uutta matkailuajoneuvoa, mikä oli yhden ajoneuvon verran enemmän kuin lokakuussa huippuvuonna 2021. Matkailuvaunuja ensirekisteröitiin 36 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkiaan vuoden 2022 ensirekisteröintien määrä seuraa vuoden 2018 tasoa. Vuonna 2018 rekisteröitiin kaikkiaan 1957 matkailuvaunua ja -autoa. Koronan vauhdittamana huippuvuonna matkailuvaunuja- ja autoja rekisteröitiin kaikkiaan peräti 3209.

Komponenttipula kurittaa matkailuautojenkin valmistamista ja viime vuoteen verrattuna matkailuautoissa on enemmän laskua kuin vaunuissa.

Uusien matkailuajoneuvojen ensirekisteröintiluvut eivät kerro toimialan koko totuutta, kertoo Matkailuajoneuvotuojat. Käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppa käy edelleen vilkkaana, mikä paikkaa uusien ajoneuvojen vähäisempää kauppaa viime vuoteen verrattuna. Caravan-harrastus on saanut paljon uusia harrastajia joukkoonsa, myös nuoria aikuisia ja perheitä.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat