16.10.2023

Jos tiukkaa, vähemmän ulkomaanmatkoja mutta matkalla ei tingitä

Etelä-Afrikka pingviinit

Vakuutusyhtiön kysely: Noin kolmasosa matkustaa ulkomaille lomalle harvemmin kuin kerran vuodessa.

Noin kolmasosa suomalaista matkustaa ulkomaille lomalle harvemmin kuin kerran vuodessa. Mutta jos matkakassan puolesta tekee tiukkaa, on moni sillä kannalla, että laatu korvaa määrän: suomalaiset karsivat mieluummin matkojen määrästä kuin ulkomaanmatkan aiheuttamista kuluista.

POP Vakuutuksen kyselyllä selvitettiin suomalaisten matka-aikeita ja -tottumuksia. Kyselyn perusteella kävi ilmi, että taloustilanteen muutokset kotimaassa ja maailmanlaajuisesti heijastuvat suomalaisten lomasuunnitelmiin. Moni aikoo karsia ulkomaan matkustelusta.

Yli puolet kertoo taloustilanteen vuoksi joutuvansa karsimaan ulkomaan lomailusta, mutta kun matkalle lähdetään, ei matkakuluista haluta tinkiä.

Vajaa 40 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että eivät haluaisi tinkiä mistään annetuista vaihtoehdoista, jotka olivat kulkemisen kulut, majoitus ja matkavakuutus. Kaikki kolme vaihtoehtoa päätyivät erillään tasaisiin 20 prosentin lukemiin.

45 prosenttia kyselyyn vastanneista aikoo taloustilanteesta huolimatta matkustaa entiseen malliin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki eivät matkaile ulkomailla joka vuosi!

Kyselytutkimuksen perusteella liki kolmasosa matkustaa ulkomaille lomalle harvemmin kuin kerran vuodessa.

Vastaajista 28 prosenttia kertoo matkustavansa lomailumielessä ulkomaille jopa 2–4 kertaa vuodessa. Kerran vuodessa lomalle matkustaa neljäsosa vastaajista.

Hieman yli 13 prosenttia vastaajista ei matkusta ulkomaille laisinkaan tai lomailee vain Suomen sisällä.

Vakuutus matkakumppanina

Suomalaiset ovat tämän kyselyn perusteella matkavakuutususkollista kansaa – vain 15 prosenttia vastaajista voisi matkustaa ulkomaille ilman matkavakuutusta.

– Ulkomailla matkustajia kiusaavat erityisesti erilaiset infektiot ja ruokamyrkytykset. Pelkkä vierailu sairaalassa tulee usein kalliiksi, puhumattakaan, jos sattuu sairastumaan vakavammin ja tarvitsee esimerkiksi ambulanssilennon koti-Suomeen, POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta taustoittaa.

Kyselytutkimus toteutettiin sähköpostin välityksellä lähetetyllä kyselylomakkeella ja siihen vastasi noin 2 870 henkilöä.

Teksti: Marko Jokela Kuvituskuvat: Moottorin arkisto Lähde: POP Vakuutus

Luetuimmat