19.2.2024

Koeistuttu: Volkswagen ID.7 Tourer – 685 km kauas on pitkäkaton matka

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Volkswagen ID.7 Tourer tuo odotetun pitkäkattoversion mallistoon. Tilaa kaipaaville tai taksikyytejä tarjoavalle uutuus on erityisen mielenkiintoinen.

Hiukan Volkswagen ID.7:n vanavedessä saapuu myös Volkswagen ID.7 Tourer. Farmariversion olemassaolo on tiedetty jo jonkin aikaa, joten sinänsä luvassa ei ole järisyttävä uutuus. 

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Nopealla vilkaisulla pitkä katto ja pysty perä sopivat ID.7:n linjoihin vielä fastbackiakin paremmin. Syy selviää nopeasti, sillä Volkswagenilta kerrotaan, että auto piirrettiin ensin farmariksi, josta sorvattiin sedan laskevalla kattolinjalla. Ilmanvastuskerroin on 0,25.

Panoraamalasikatto sähköisellä maitolasitoiminnolla on entistä vaikuttavampi ID.7 Tourerissa ja lasi on pinnoitettu lämmöneristystä varten. Keulailmeessä ei ole tapahtunut muutoksia ja perässä ID.7:n tutut takavaloilme on siirretty lähes sellaisenaan Toureriin.

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Mielenkiintoisesti Volkswagen ID.7 Tourer on yhtä pitkä kuin fastback. 4 961 mm pituus ja 2 971 mm akseliväli ovat identtiset. Myös korkeus ja leveys ovat samat. Aerodynaamiset kattokaiteet kuuluvat asiaan ja saatavilla on vielä Volkswagenin oma 460 litran suksiboksi. Esiinkäännettävän vetokoukun enimmäiskuorma on 75 kg, joten se soveltuu kahdellekin sähköpyörälle.

Uuden kattolinjan ansiosta tavaratilaa on 605 litraa (+73 litraa sedaniin verrattuna) ja istuimet kaadettuna 1 714 litraa. Lastausalueen maksimikoko on 1 948 mm kertaa 1 000 mm. Valittavana on myös koko joukko ratkaisuja tilan jakamiseen ja organisointiin.

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ja sama sisällä

Matkustamossa tilanne on sama kuin ulkopuolella. Erityisesti takapenkillä huomaa pidemmän katon olevan hyvä idea. Pääntilaa on nyt tuntuvasti enemmän lasikatonkin kanssa ja ID.7 on mukava paikka jopa pidemmälle maakuntakierrokselle. 

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Etuistuimilla Tourer on identtinen sisarensa kanssa. Tämä koskee onneksi myös erinomaisia hierovia ErgoActive-istuimia, joita voi käyttää yhdessä Wellness-rentoutumisohjelman kanssa. Lataustauon aikana voi esimerkiksi viettää rentouttavan hetken auton hoitaessa valaistuksen, hieronnan, ilmastoinnin ja äänentoiston yhdistelmän kanssa. Kokonaisuus on yllättävän toimiva, vaikkakin pikanokosiin tarkoitettu Power Nap -ohjelma alkaakin melko kovakouraisella hieronnalla.

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

MIB4-tietoviihdejärjestelmä isolla näytöllä, IDA-ääniavustin ja myöhemmin saapuva ChatGPT-tekoälytuki ovat läsnä täälläkin. Kuljettajan kannalta mielenkiintoisinta on ID.7:n tapa luottaa pikkuruiseen mittaristoon ja isoon tuulilasin heijastusnäyttöön. 

Volkswagen ID.7 Tourer farkku farmari

Kauas on pitkäkaton matka

Volkswagen ID.7 Tourer saapuu markkinoille Pro ja Pro S -versoina. Molemmat perustuvat 210 kW takavetoon lievästi eroavilla akkupaketeilla. Pro tarkoittaa 77 kilowattitunnin akustoa ja 175 kW lataustehoa, Pro S 86 kWh akustoa ja 200 kW lataustehoa. Isommalla akulla Volkswagen ID.7 Tourerin WLTP-toimintamatkaksi arvioidaan 685 kilometriä. 

Suomessa Volkswagen ID.7 Tourerin ennakkomyynnin arvioidaan alkavan vielä keväthankien aikaan. 

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat