15.9.2017

Länsimetro liikkui torstaina – mutta vain hetken

Länsimetro

Länsimetro koki jälleen takaiskun, kun torstain koeajo ei sujunut odotetusti. Länsimetron koeajon ongelmat aiheuttivat hetkellistä haittaa myös Helsingin metroliikenteelle.

Länsimetro oli vaikeuksissa tällä viikolla, kun uuden metrolinjan koeajo jouduttiin keskeyttämään torstaina. Keskeyttämisen syy olivat ongelmat sähkönsyötössä. Ongelmat aiheutuivat sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta.

Länsimetron koeajon teknisten ongelmien vuoksi metroliikenne oli torstaina poikki noin tunnin ajan kantametron Kampin ja Ruoholahden välisellä rataosuudella. Lisäksi Helsingin metro kulki iltapäivään saakka epäsäännöllisin vuorovälein.

Matinkylän metroasema
Matinkylän metroasema

Länsimetron koeajon häiriöt alkoivat jo torstaiaamuna, kun liikenteen käynnistämissuunnitelmassa havaittiin virhe. Lisäksi jo aamulla havaittiin pieni tekninen vika ja inhimillisistä syistä johtunut kuljettajan myöhästyminen. Koeajoliikenne keskeytettiin kuitenkin vasta sähkönsyöttöongelmien takia. HKL pahoittelee ongelmista matkustajille aiheutunutta haittaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matkustuskäyttöön mahdollisesti lokakuussa

Ilta-Sanomien tietojen mukaan metroliikenne alkaa todennäköisesti vasta lokakuussa. Lehden haastatteleman HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan matkustajaliikenteen aloittaminen vaatii kolme onnistunutta koeajopäivää.

– Tehdään johtopäätökset torstain kokemuksista ja tarvittavista korjausliikkeistä. Ja kun ne (korjaukset) on tehty, tehdään lisää koeajoja, Lehmuskoski kommentoi Ilta-Sanomille.

Lähde: HKL ja Ilta-Sanomat Kuvat: Länsimetro Oy

Lue lisää:

Luetuimmat