3.10.2020

Lehdestä poimittua: virkeä ja näyttävä avoauto vuodelta 1912

Klassikko Daimler Mercedes 37/90 Kettenwagen Vesa Eskola

Upea kaunotar Daimler Mercedes 37/90 Kettenwagen – ensimmäinen tähtikeula – tarjoaa nautinnollisen ajoelämyksen autoilun alkuhämäristä.

Nyt on ajossa klassikko, joka saa kokeneenkin autotoimittajan huokailemaan: ajoelämys on hienoimpia ja mieliinpainuvimpia koko työuran varrelta. Daimler Mercedes Kettenwagen 37/90 muistuttaa hyvällä tapaa niistä ajoista, kun autoilu merkitsi vielä vapautta ja ylellisyyttä.

Viisimetrinen 108-vuotias johtotähti on näyttävä ilmestys. Menneen maailman tunnelmaa luo puupanelointi kojelaudassa, askeettinen mutta tyylikäs mittaristo, puinen ohjauspyörä, istuinten musta nahkaverhoilu ja monet viimeistellyt yksityiskohdat. Esimerkiksi konehuoneessa voi ihailla, kuinka visuaalisesti kauniin moottorin aikansa ammattilaiset ovat rakentaneet: valuraudan lisäksi on käytetty paljon kuparia ja messinkiä.

Klassikko Daimler Mercedes 37/90 Kettenwagen Vesa Eskola 2020

Avoauton keulan alla väräjävä 9,5-litrainen nelisylinterinen työntötankomoottori tarjoaa tehoa, jonka voimin vetreä vanhus yltää hyvinkin sadan kilometrin tuntinopeuteen.

Artikkeli upeasta klassikkoautosta on luettavissa kokonaisuudessaan tällä viikolla ilmestyneestä Moottorista 10/2020, jonka voi lukea myös digitaalisena näköislehtenä Lehtiluukusta.

Teksti: Moottori Kuvat: Vesa Eskola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat