20.8.2017

Löydä maailman kiinnostavimmat autoreitit – ilmaiseksi

TomTom Road Trips

Oletko lähdössä roadtripille ulkomaille? Uusi, ilmainen digitaalinen palvelu tarjoaa inspiraatiota syksyn automatkoille.

TomTom on tuonut markkinoille ilmaisen TomTom Road Trips -palvelun, joka auttaa matkailijoita löytämään ja suunnittelemaan kiinnostavimmat autoreitit maailman teillä.

TomTom Road Trips –palvelun valikoimasta löytyy yli 90 reittiä.

Vaihtoehtoja löytyy useilta eri mantereilta, kuten Italian Amalfin rannikko, Australian Great Ocean Road, Etelä-Afrikan Chapman’s Peak tai Yhdysvaltojen legendaarinen Route 66.

– TomTomin navigaattoreita käytetään vapaa-ajanmatkoilla ympäri maailmaa, ja uuden palvelumme avulla kesän parhaat reitit löytyvät entistäkin helpommin. TomTom Road Trips tarjoaa ideoita ja tukea matkojen suunnitteluun niin autoilijoille kuin moottoripyöräilijöille, sanoo TomTomin perustaja ja kuluttajatuotteista vastaava toimitusjohtaja Corinne Vigreux.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

TomTom Road Trips – näin se toimii

Palvelu toimii Internet-selaimella, eli reitti kannattaa suunnitella ennen lähtöä. Kielivalintana on vain englanti.

Palvelu löytää reittejä sekä maanosan että eri kategorioiden perusteella: palvelusta voi tarkastella Euroopan kiinnostavimpia teitä tai esimerkiksi parhaita rannikko- tai vuoristoreittejä.

Palvelu antaa myös valmiita reittisuosituksia sijaintitietojen perusteella: Moottorin toimitukselle Vantaalla ehdotetaan metsäisää revontulireittiä Suomessa, Atlantin rannikkoreittiä Norjassa tai paljon historiallisia teitä sisältävää ”The Marguerite Road” –reittiä Tanskassa.

Toimittajan rajallisten vapaapäivien vuoksi päätämme pysytellä lähellä kotimaata ja valitsemme Lapin revontulet.

Reitin lisätiedot näkee klikkaamalla kuvaa, reitin nimi ei ole linkki. Saamme selville, että reitin pituus on 623 kilometriä, aina Torniosta Ruotsin kautta Norjan Tromsoon.

Meitä muistutetaan talvirenkaista tai ketjuista ja Suomessa pakollisista ajovaloista. Palvelu antaa arvioiduksi ajoajaksi reilut kahdeksan tuntia. Yksi työpäivä siis! Joko saa lähteä?

Yhdessä MyDriven kanssa

TomTom Road Trips toimii yhdessä MyDrive-palvelun kanssa. MyDrivessa käyttäjä voi muokata reittiä, lisätä pysähdyspaikat ja kiinnostavimmat kohteet sekä tienpätkät.

Kirjautuneille käyttäjille palvelu näyttää myös tietyöt ja ruuhkatilanteen.

Suunniteltu reitti voidaan synkronoida ja viedä TomTom-navigointilaitteeseen. Reitin voi myös siirtää GPX-muodossa useimpien muiden valmistajien navigaattoreihin.

TomTom MyDrive -sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play Storesta. TomTom Road Trips on saatavilla osoitteesta roadtrips.tomtom.com

Lähde ja kuvitus: TomTom

Lue myös:

Autoliiton täsmäopas autolomalle Eurooppaan

Automatkalla Euroopassa vuonna 1925

Luetuimmat