28.6.2024

Luvassa laaja kattaus kulttuuria – kaupunkifestarien klassikko 20 vuoden ikään

Kuva Flow Festival / Samuli Vienola

Helsingin Flow Festivalilla on luvassa iso katras artisteja ja taideohjelma tarkoittaa veistoksellista äänitaidetta, huippugraffiteja ja rakastettuja valokuvia.

Kesän kohokohtia monelle on Helsingin Flow Festival, joka tänä vuonna juhlistaa 20-vuottaan monipuolisella taidekattauksella. Festivaalitapahtuma on siis paljon muutakin kuin musiikkia.

Flow’n juhlavuoden taideohjelma esittelee veistoksellisia muotoja, suuria graffitimaalauksia, surrealistisen installaation ja intiimejä valokuvia.

Esimerkiksi kuva-, performanssi- ja äänitaiteilija Timo Viialainen tuo Suvilahden Tiilikelloon metallia, sähkömagnetismia, ääntä ja liikettä hyödyntävän elämyksen. Veistoksellisten töiden materiaalit on kerätty osittain merestä Suomen ja Norjan rannikoilta, ja jokainen teos kytkeytyy temaattisesti jollain tavalla mereen.

Festivaaliviikonlopun aikana nähdään Suomen kansainvälisesti tunnetuimman graffititaiteilijan EGSin suurikokoinen maalaus, joka on tehty yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. EGS aloitti 1980-luvun loppupuolella Suomen ensimmäisen graffitiaallon myötä, ja hänen teoksiaan on voinut vuosien aikana nähdä yli 50 maassa. Viime vuosina työskentelyään veistoksiin ja lasitaiteeseen laajentanut EGS tunnetaan erityisesti tyylitellyistä maailmankartoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Videoita, valokuvia ja katutaidetta

Videotaiteilija Janne Aholan installaatio Global Dance hämärtää puolestaan todellisen ja surrealistisen välistä rajaa, ja edesmenneen Jouko Lehtolan myyntinäyttelyssä on esillä tunnetun ja rakastetun valokuvataiteilijan töitä. Esillä on Lehtolan herkkiä ja läsnäolevia valokuvia, joissa ”Lehtolan hyväksyvä katse tuo nuorten, oman tiensä kulkijoiden ja altavastaajien identiteettiä näkyväksi.”

Näyttelyn yhteydessä lanseerataan Jouko Lehtola -mallisto, johon kuuluu harkitusti tuotettuja t-paitoja ja huiveja sekä laadukkaita julisteita.

Festivaalilla on nähtävillä Lauratimantin eli Laura Lehtisen alueelle suunnittelemia töitä. Hän myös kuratoi festarivieraiden iloksi katutaidetta esittelevän Urban Art -kokonaisuuden, jonka teoksien takana ovat Akseli Aro, Graffiti Professors, Fedja Hämäläinen, Paju Kai, Aarni Kapanen, Veera Kesänen, Piia Keto, Konsta Koivisto, Milja Komulainen, Malaika Mollel, Touko Miikkulainen, Noitakallio, Pinja Oja, Valtteri Parikka, Anna Pekkala, Kristo Saarikoski, Aino Salonen, Sanna Vakkilainen ja Sanni Wessman.

Taideohjelmasta lisää täältä.  

Elokuu tuo lavalle myös artistit

Mutta eipä unohdeta musiikkia, se yhdistää Flow’n yleisön, ja jokaiselle löytyy oman maun mukaista musiikkia, sillä Suvilahdessa esiintyy liki 150 artistia.

Tässä vaiheessa julkistettuja Flow’n esiintyjiä ovat muun muassa Fred again.., Halsey, Pulp, Janelle Monáe, The Smile, PJ Harvey, RAYE, IDLES, Jessie Ware, AURORA, Vince Staples, Amaarae, Yves Tumor, Blonde Redhead, L’Impératrice, Kenya Grace, Alvvays ja Overmono.

Artisteista lisää täältä.  

Flow FestivalinPerhesunnuntai huomioi katraan pienimmät. Sunnuntain sisäänpääsyyn oikeuttavan festivaalilipun ostaneet voivat sunnuntaina tuoda 0–12-vuotiaat lapset mukanaan festivaalialueelle kello 13–17 tutustumaan festivaalihumuun, leikkimään ja nauttimaan ohjelmasta. Lasten tulee poistua festivaalialueelta kello 18 mennessä. Perhesunnuntain ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.–11.8.2024.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat