19.3.2023

Lynk & Co vihjailee uudesta automallista – onko kiinalaismerkki tulossa vihdoin myös Suomeen?

Volvojen kanssa samaa sukua oleva kiinalaismerkki Lynk & Co vihjailee uudesta 08-automallistaan. Ruotsissa merkkiä myydään jo, mutta ei vielä Suomessa.

Kiinalaiseen Geelyyn kuuluu monta eri automerkkiä, joista Volvo ja Polestar ovat suomalaisittain tutuimpia. Ruotsissa on ollut jo jonkun aikaa tarjolla myös Geelyn kolmas merkki, Lynk & Co.

Lynk & Co on vuonna 2016 perustettu brändi. Sen koko mallisto käsittää tällä hetkellä esimerkiksi Kiinassa kuusi eri automalllia, jotka on nimetty ytimekkäästi 01, 02, 03, 05, 06 ja 09. Kiinan ulkopuolelle myydään tällä hetkellä vain 01-mallia. Autoa on tarjottu asiakkaille Euroopassa kuukausimaksulla, jossa on lyhyt, yhden kuukauden mittainen irtisanomisaika. Esimerkiksi Ruotsissa kuukausihinta on ollut 6000 kruunua, reilu 500 euroa kuukaudessa.

Malliston suhteen Lynk & Co:n asiat ovat kuitenkin Euroopassa ilmeisesti muuttumassa, kun 08-mallin ennakoidaan tulevan myyntiin myös Euroopan maissa. Vielä ei ole ihan tarkkaa tietoa, millaisilla voimanlähteillä 08-malli olisi saatavilla. Jos mallistossa olisi täyssähköautoa, voisi olla mahdollista, että automalli nähtäisi myös Suomessa.

Luonnollisesti toisen uuden mallin lanseeraus myös Eurooppaan lisäisi Lynk & Co:n myyntiä. Vuonna 2022 Lynk & Co myi kaikkiaan 180 127 ajoneuvoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sama perusrakenne Volvo XC60 -mallin kanssa

Kun 01-malli on tehty samalle perusrakenteelle kuin Volvo XC40, uusi 08-malli jakaisi saman perusrakenteen Volvo XC60 -mallin kanssa. Molemmat autot käyttäisivät samaa Geelyn CMA 2.0 -perusrakennetta.

Lynk & Co:n uusi 08-malli saa ensi-iltansa huhtikuussa pidettävässä Shanghain autonäyttelyssä ja auton varsinainen lanseeraus olisi näillä näkymin tämän vuoden syksyllä.

Lähde Car News China

Luetuimmat