7.6.2024

Matkavinkki Tallinna: kesä tuo Fotografiskaan huiman juhlanäyttelyn

Kuva Marko Jokela, Fotografiska
Tallinna_Fotografiska_2023_MJ

Laaja ryhmänäyttely esittelee eri taiteilijoiden tulkintoja ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, ja siinä yhdistyvät valokuvaus, videot ja veistokset.

Valokuva- ja videotaide ovat enemmän kuin riittävä syy matkustaa Tallinnaan. Elämyksellinen Tallinnan Fotografiska-museo viettää viisivuotisjuhlavuotta, joka tarkoittaa mittavaa In Bloom -ryhmänäyttelyä. Näyttely avautuu 7. kesäkuuta.

Vuonna 2019 ovensa avautuneen valokuvataiteen museon juhlanäyttely tarkoittaa eri taiteilijoiden tulkintoja ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta. Keinoina yhdistyvät valokuvaus, videot ja veistokset. Osa näyttelyantia on pohtia taiteilijoiden töiden äärellä ajan katoavaisuutta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kansainvälinen huippukaarti

Juhlanäyttelyssä on mukana tunnettuja kansainvälisiä taiteilijoita, kuten britti Cig Harvey, ruotsalaiset Inka & Niclas ja Helene Schmitz, arvostettu virolaistaiteilija Heikki Leis ja suomalainen Santeri Tuori, jonka massiivinen videoinstallaatio on esillä 10 metriä pitkällä seinällä.

Näyttelyssä mukana olevat 17 nykytaiteilijaa yrittävät ymmärtää, löytää ja ilmaista luonnon kauneutta, runsautta, haurautta ja monimuotoisuutta.

– Nykyään Fotografiskasta on tullut maailman suurin yksityinen museo, joka tarjoaa valokuvaajille erinomaisen mahdollisuuden esitellä töitään, arvioi Tallinnan Fotografiskan toimitusjohtaja Margit Aasmäe, yksi museon perustajista.

Erikoistapahtumia aamuyöhön

Uuden ryhmänäyttelyn lisäksi Fotografiskan juhlavuoteen kuuluu useita mielenkiintoisia erikoistapahtumia, joissa yhdistyvät taide, herkulliset maut ja kesäiset kokoontumiset.

Kesäkuun 6.–9. päivä vietettävän syntymäpäiväviikonlopun kohokohta ovat Mutant Disco x Haigla -bileet, jotka täyttävät Fotografiskan näyttelytilat energisellä tunnelmalla ja jatkuvat riehakkaissa merkeissä aamuyöhön.

Michelin-tunnustusten ravintola

Museon yksi elämys on talon huipulla sijaitseva ravintola Fotografiska, jossa olen kerran illallistanut, joka jätti mukavat makumuistot.

Ravintola sai nyt jo kolmannen kerran peräkkäin Michelin Green Star -tunnustuksen. Tunnustus pohjautuu siihen, että ravintolassa otetaan ympäristö erityisen hyvin huomioon.

Michelin-opas on kansainvälisesti tunnetuin, arvostetuin ja vanhin ravintola-alan tunnustusjärjestelmä. Michelin-tähtiä on verrattu elokuvamaailman Oscareihin.

Fotografiska on ainoa ravintola Virossa, joka on saanut vihreä tähden kolmena vuonna peräkkäin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat