15.2.2016

Mercedes-Maybach S 600 Pullman – diktaattoreille ja sellaisiksi haluaville

Mercedes-Maybach S600 Pullman

Jos murheisiin kuuluvat virallinen protokolla tai luokkajärjestelmän mureneminen, on Mercedeksellä asiaa.

Mercedes lupaa esitellä Geneven autonäyttelyssä uuden auton kuninkaallisille, diktaattoreille ja kaikille siltä väliltä. Mercedes-Maybach S 600 Pullman on valmistajan odotettu limusiini kaikille, joiden aika mitataan tuhansissa rahoissa.

Mercedes-Maybach S600 Pullman

Tavallinen S-sarja jää uutuutta yli metrin lyhyemmäksi, joten kokonaisuudessaan 6,50 metrinen auto kätkee sisäänsä monia ylellisiä ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja varsinkin Maybach-nimen yhteydestä. Kuljettajan osasto on erotettavissa matkustamosta sähköisesti liikutettavalla sähköikkunalla, jonka läpinäkyvyyttä voi myös säätää vaikkapa lottonumeroidensa suojelemiseksi.

Matkustamossa pääpaino on kahdella matkustajalla, joille on tarjolla täysin säätyvät takaistuimet kirjaimellisesti ruhtinaallisella jalkatilalla. Normaaliin S-sarjaan verrattuna myös päätilaa on tarjolla kuusi senttiä enemmän. Mikäli matkustamossa meinaa olla ajasta irrallaan, tarjolla on kolme ulkomaailmasta kertovaa mittaria sekä 18,5-tuumainen näyttö.

Mercedes-Maybach S600 Pullman

Matkustamoon voi halutessaan ottaa myös kaksi alempiarvoista matkustajaa esiin käännettäviin istuimiin, jotka toki vaikuttavat sangen mukavilta. Pienempien istuinten suhde varsinaisiin takaistuimiin tekee tosin valtasuhteen hyvin selväksi, joten selkä menosuuntaan olevien kakkosistuinten voisikin kuvitella olevan tulkkien, henkivartijoiden ja matkan aikana haukuttavaksi joutuvien alamaisten paikka.

Mercedes-Maybach S600 Pullman

Mercedes itse on erityisen ylpeä auton hulppeasta 4,4 metrin akselivälistä. Myös takaovien sijainti on mietitty, sillä takaistuimet sijaitsevat C-pilarin kohdalla, tarjoten yksityisyyttä ja helpon poistumisen autosta. Valmistaja korostaakin, että auto soveltuu erityisesti valtiojohdolle, jotka joutuvat protokollan mukaan astumaan esiin ennen tulkkeja ja lakeijoita.

Mercedes-Maybach S600 Pullman

Mercedes-Maybach S 600 Pullman liikkuu kuusilitraisen V12-tuplaturbomoottorin turvin, 530 hevosvoiman (390 kW) tarjotessa todennäköisesti sangen asiallisen suorituskyvyn. Lehdistötiedotteessa ei mainita varusteista tai hinnoista kuin, että auto on hyvin pitkälti muokattavissa toiveiden mukaisesti, ja että hinnat "alkanevat noin puolesta miljoonasta eurosta" ennen veroja.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Maybach

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat