28.4.2024

Metzeler yhdistää sport-touring- ja supersport-luokan renkaiden edut samassa kumissa

Kuva Metzeler

Metzeler sanoo olevansa ensimmäinen rengasvalmistaja, joka onnistuu yhdistämään sport-touring- renkaan laajat käyttöominaisuudet supersport-luokan urheilullisiin ominaisuuksiin uudessa Roadtec 02 -renkaassa.

Metzelerin mukaan avainasemassa on patentoitu Dynatread-kulutuspintakuviointi, joka mukauttaa käyttäytymistään moottoripyörän ajotyylin mukaan. Kun moottoripyöräilijä ajaa märissä olosuhteissa, kulutuspinnan urat edistävät veden poistumista ja samaan aikaan kuviointi tuo kulutuspintaan oikeanlaista liikkuvuutta yhdistäen mukavuuden ja pidon renkaan nopeaan lämpenemiseen käyttölämpötilaansa. Urheilullisemmalla ajotyylillä kuivissa olosuhteissa ajettaessa suuremmat painonsiirrot ja kallistuskulmat saavat aikaan renkaisiin sivuttaispainetta, joka sulkee osan urakuvioista, mikä taas lisää kulutuspinnan tiiviyttä ja tuo ajoon lisää vakautta. Näin pito paranee ja samalla paranee renkaan antama palaute kuljettajan suuntaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ratkaiseva ero kuvioinnissa edeltäjään

Toisin kuin edeltävässä Metzeler Roadtec 01 -renkaassa jossa etu- ja takarenkaan kuviointi poikkesivat täysin toisistaan, uudessa Roadtec 02:ssa etu- ja takarenkaan kulutuspinnoissa on sama kuviointi, mikä takaa samanlaisen tasapainoisemman käytöksen kaarreajossa. 

Kulutuspintakuvio perustuu supersport-luokan Metzeler Sportec M9 RR -renkaassa käytettyyn kuviointiin. Roadtec 01:een verrattuna urakuvioiden osuus on pienempi ja vastaavasti ehjän, tiehen koskettavan kumin osuus suurempi, mikä lisää sekä pitoa että tuo tarkkuutta renkaan käytökseen. Pienempi kuvioinnin osuus vähentää samalla rengasäänien tasoa. Märkäpitoa edeltäjään nähden on pystytty parantamaan lisäämällä renkaan silica-pitoisuutta. 

Biopohjaisten ja kierrätysmateriaalien osuus huomattava

Takarenkaasta noin 20 prosentin keskiosuus on kovempaa kumiseosta kulutuskestävyyden maksimoimiseksi, ja 40 prosentin reuna-alueet pehmeämpää kumiseosta tarjoten parempaa pitoa kallistuksissa. 

Roadtec 02 on valmistettu rengaskoosta riippuen noin 43-prosenttisesti biopohjaisista ja kierrätysmateriaaleista. Biopohjaisten materiaalien osuus vaihtelee rengaskoosta riippuen 14 ja 19 prosentin välillä ja kierrätysmateriaalien osuus 28 ja 34 prosentin välillä. Nämä lukemat ovat Bureau Veritaksen sertifioimia. 

Kokovalikoima kattaa 150-190 -milliset takarenkaat 17-tuumaisina ja etupäähän on tarjolla 17- ja 19-tuumaiset yleisimmät katumoottoripyörien rengaskoot. Roadtec 02 on suunnattu sport-touring-, naku-, crossover- ja adventure-moottoripyörien lisäksi myös superport-luokan pyöriin silloin, kun renkaalta vaaditaan hyvien pito-ominaisuuksien ohella märkäpitoa ja hyvää ja kulutuskestävyyttä.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat