18.7.2017

”No minä näytän!” – Formula 1 etsii kumppania elektroniseen urheiluun

Formula 1 etsii kumppania elektroniseen urheiluun

Uusien omistajien myötä F1 kuroo kiinni vuosikymmenen jälkijunaa. Nyt sarja etsiskelee kumppania jopa elektronisen urheilun saralta.

Formula 1:n tuore omistajavaihdos on tehnyt lajille hyvää. Vuosikymmeniä kestänyt epäluulo sosiaalisen median kaltaisia kehitysaskeleita kohtaan on vaihtunut terveeseen asenteeseen siitä, että miten laji saataisiin mahdollisimman monien ulottuville.

Tallipäällikkönäkin tunnettu F1:n urheilujohtaja Ross Brawn kommentoi haastattelussa, että elektronisilla urheilijoilla voisi olla hyvinkin käyttöä sarjan tulevaisuudessa ja että F1 etsii paraikaa kumppania e-urheilun saralta. Eräs tällainen rooli voisi olla sääntömuutosten testaaminen.

– Maailmalla on valtava yhteisö kilpailijoita, joiden avulla voisimme tuoda kilpailuumme erilaisia ympäristöjä ja erilaisia muutoksia, ja he voisivat kertoa meille onko kilpaileminen parantunut vai ei, Brawn kertoi haastattelussa.

Formula 1 etsii kumppania elektroniseen urheiluun

Mercedeksellä, Ferrarilla ja Brawnilla tallipäällikkönä toiminut mies jatkoi, että erot F1-tiimien simulaattoreihin ovat jo sangen vähäisiä.
– Monet F1-tiimit käyttävät ohjelmistoja, jotka on kehitetty peliteollisuuden luomuksista tuodakseen simulaattoreihinsa realistisempia ympäristöjä.

Formula 1 yrittää kuroa kiinni viimeisen vuosikymmenen kehitystä lupaamalla esimerkiksi 50 000 dollaria keksinnölle, joka parhaiten piristää fanien elämää. World Touring Car Championship (WTCC) puolestaan pyörittää jo nyt omaa virallista virtuaalisarjaansa oikean kilpailemisen ohessa. Ei ihme, että F1 etsii myös kumppania elektronisen urheilun saralla.

Parannettavaa tekniikan hyödyntämisessä olisi myös muuten ja oppia voidaan hakea perinteisemmästäkin urheilusta.
– Esimerkkinä vaikka kriketti lisäinformaatiolla ja sen analyytikalla, eikä se ole tekninen urheilulaji, vaan puhdasta urheilua. Olisi vaikea katsoa krikettiottelua nykyään ilman lisätietoja. Ja sitten on [purjehduksen] America's Cup, jossa tarvitaan teknologiaa, että se on katsomiskelpoinen. Ilman sitä sinulla ei ole käsitystä mitä tapahtuu. Meillä on suuri mahdollisuus F1:ssä, Brawn linjasi.

Lähde: DriveTribe Kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat