28.11.2016

OP tarjoaa sähköauton halvimmillaan 500 euron kuukausihintaan

Tesla Model S
Tesla Model S

Op-ryhmä astuu liikkumisen markkinoille tarjoamalla uudenlaista vaihtoehtoa auton omistamiselle.

OP:n uusi palvelu tarjoaa aluksi pääkaupunkiseudun kuluttajille ja pienyrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun pelkän kuukausimaksun voimin.

– Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret haluavat liikkumiseltaan ketteryyttä, joustavuutta ja helppoutta ilman omistamisen rasitteita ja huolia. Uusi palvelu on vastaus näihin toiveisiin, sanoo OPn Kulku –palvelun hankejohtaja Timo Kemppainen.

Op näkee sähköautoilun yhtenä seuraavista liikkumisen kehitysaskelista, joten siksi palvelu tarjoaa ainakin aluksia käyttöön vain täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä.

Palvelussa on kaksi eri tasoa. Edullisimmalla tasolla kuukausimaksu kattaa auton lisäksi huollot ja korjaukset sekä kesä- ja talvirenkaat vanteineen. Kattavampi Premium-taso sisältää edellisten lisäksi myös renkaiden vaihdon ja säilytyksen, vakuutukset, rajattoman määrän pesuja, sisäpesut huollon yhteydessä ja noutopalvelun huoltoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundai Ioniq 492 tai 611 e/kk

Hyundai Ioniq Hybrid

Sopimuksen voi tehdä 24–48 kuukaudeksi. Asiakkaan vanha auto kelpaa vaihdossa.

Ainakin alkuvaiheessa palvelun haasteena on autoliikkeiden toimitusaika, joka vaihtelee automalleittain.

– Uusien autojen toimitusajat ovat muutamia kuukausia, joten ainakin toistaiseksi tuon verran palvelun käynnistymistä joutuu odottelemaan, koska autoja ei ole ainakaan toistaiseksi tilattu varastoon. Nopeimmillaan auton saa käyttöön parissa kuukaudessa, Kemppainen kertoo.

Palvelun hintaan vaikuttaa eniten valitun auton malli ja ajokilometrien määrä.

Esimerkiksi enintään 10 000 kilometriä vuodessa autoilevalle Huyndai Ioniq maksaa niukemmalla palvelutasolla 492 euroa kuukaudessa. Premium-palvelun hinta on 611 euroa kuukaudessa. Sopimus tehdään molemmissa vaihtoehdoissa neljäksi vuodeksi.

Hyundai Ioniqin käyttö tulee näillä vaihtoehdoilla maksamaan neljän vuoden aikana yhteensä 23 616 tai 29 328 euroa.

Täyssähköinen Hyundai Ioniq maksaa omaksi ostettuna tällä hetkellä 36 990 euroa ja sen toimitusaika on noin kaksi kuukautta.

Tesla Model S 1229 tai 1349 e/kk

Täyssähköautojen huippuna tällä hetkellä näyttäytyvä Tesla kuuluu myös palvelun autovalikoimaan. Enintään 20 000 kilometriä vuodessa autoilevalle autopilotilla ja pakkassäänpaketilla varustettu Tesla Model S maksaa halvimmassa palvelupaketissa 1 229 euroa kuukaudessa ja Premium-palveluna 1 349 euroa kuukaudessa.

Tesla Model S maksaa siis neljän vuoden sopimuskauden aikana yhteensä 58 992 tai 64 752 euroa.

Jos auton ostaa omaksi, Tesla Model S60 vastaavin varustein maksaa 96 865 euroa. Hintaan sisältyy myös talvirenkaat. Toimitusaika on noin kolme kuukautta.

Kahdeksan vaihtoehdon mallisto

Tärkeimmäksi valintakriteeriksi omaksi ostamisen ja Kulku-palvelun välillä muodostunee se, kuinka suuren arvon antaa riskittömyydelle ja helppoudelle.

Palvelun voi tilata netissä tai puhelimitse.

Ainakin alkuvaiheessa tarjolla on vain täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä.

Mallivaihtoehdot ovat BMW i3, Hyundai Ioniq, Kia Optima, Mitsubishi Outlander, Nissan Leaf, Nissan e-NV200, Tesla Model S ja Renault Zoe.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Lauri Ahtiainen ja valmistaja

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat