20.11.2022

Orbealta menestysmalli Wildiin uusi resepti – paino putoaa, mutta jäykkyys kasvaa

Espanjalaisvalmistaja Orbean uusi Wild-malli muuttuu merkittävästi tulevalle kaudelle.

Espanjalaisvalmistaja Orbea on niittänyt pitkäjoustoisella sähköenduromallillaan, Wildilla menestystä. Maastopyöräilyn Enduro World Series -sarjassa sähköpyörien EWS-E -sarjassa naisissa Flo Espineira ajoi sarjan voittoon ja Edgar Carbanello miehissä Orbea Wild -pyörällä.

Nyt menestysmalli muuttuu melkoisen täysin, sillä pyörä on suunniteltu kokolailla uusiksi. Pyörän runkogeometria on uudistunut ja runkogeometria on optimoitu sähköpyörälle sopivaksi. Uusi Wild on 25 millimetriä pidempi kuin edellinen versio, joka lisää pyörän vakautta ja hallittavuutta.

Uuden Wild-mallin takajousituksen liike on 160 millimetriä ja etujousituksen voi valita joko 160- tai 170-millisellä joustolla Orbean MyO-kustomoinnin kautta.

Wildin rungon geometriamuutosten lisäksi pyörän rungon paino putoaa melkoisesti. Pudotusta painossa on peräti 30 prosenttia eli 900 grammaa. Vaikka Wildin rungon paino putoaa, sen etukolmio jäykistyy yli 50 prosenttia. Pyörän kokonaispainoon rungon painonpudotus vaikuttaa siten, että hiilikuiturunkoinen Wild-pyörä painaa kaikkineensa alle 21 kiloa.

Uudesta tulevasta Wild-malli muuttuu myös rungoltaan kiinteä ja siitä poistuu luukku, jonka kautta akun voi irroittaa ja vaihtaa. Uudessa mallissa akun koon voi valita joko 625- tai 750-wattituntisista vaihtoehdoista.

Orbea luottaa jatkossakin Wildissä Boschin valmistamaan sähkömoottoritekniikkaan. Uudessa Wildissä on Boschin Performance CX- ja CX-R -sähkömoottorit.

Uusi Wild tulee myyntiin kaikkiaan seitsemänä eri mallina, neljä hiilikuituvaihtoehtoa ja kolme alumiinirunkoista. Uuden Orbea Wildin alkaen hinta on Suomessa 6 399 euroa. Tällöin malli on alumiinirunkoinen Wild FS H30. Kallein hiilikuiturunkoinen Wild FS M-LTD -malli. on suositushinnaltaan 12 999 euroa.

Lähde: Orbea ja Oy Huntteri Ab

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat